Tuesday, May 10, 2011

Otak aku letih la nak pk tajuk. Korang letak la tajuk pape.

Assalamualaikum..

First of all, aku mintak maaf sbb tajuk entri yg mcm hampeh. Haha Bukannya aku sengaja.. Tapi memang sengaja la jugak.. Honestly, aku takde mood sejak dua menjak ni.. Biasalah pompuan.. It's time yaww.. Ni masih lagi minggu exam.. Tapi, jujur aku cakap, aku bukan jenis kaki stadi sangat. Aku bukan type yg boleh duduk atas meja stadi berjam-jam tak gerak-gerak sampai makan pon terlupa.. Oh tidak.. Itu bukan saya.. Kita sebagai pelajar, masing-masing akan punya style tersendiri utk belajar, bukan? Bukannya aku tak stadi duk update blog ni eh.. Harap2 uol paham la ye maksud aku kat sini.. Alamak.. macam ade unsur sarcasm je kat sini.. Tapi bukan sarcasm, cuma aku dlm mood nak mengamuk tak tentu hala sekarang ni.. Tapi most of the time, aku mengamuk dgn dr sendiri yg asek nak mengamuk je nih. Urrgghhh.. Cakap pon mcm keling dah aku ni..

Oke kita lupakan dulu perihal otak aku yg tgh kusut ni dulu, kita main teka-teki nak x kawan2?? Meh meh teka bnd ape kat bawah niha?? Ce teka ce teka...???






























Skroll lah lagi ye.. Jgn marah yaw.. Marah2 nanti lekas tua.. Kikiki













































Itu lah beg skolah saya.. Ada rupa beg tak? Nampak mcm bonjot kain je kan dari kejauhan?? Sebenarnya kan, beg kain ni aku buat letak kuih raya masa balik dari Msia time cuti raya tahun lepas.. Memula bawak dalam beg kertas, lepas tu beg kertas tu terkoyak.. Sabau je aku baya RM30 utk beg kain sambung ni.. Haha Jahat tak aku? Penat org yg buat beg ni buat beg ni.. Kalau tak, tak merasa lah aku kuih tart gulung ibu aku bekalkan.. Oke bosan tak crite aku? Kah kah kah.



Kat Jakarta ni, ayam KFC die tak rasa mcm kat Msia.. Kat Msia lagi sedap.. Tapi.. Ada satu gerai ayam goreng ni nama die Sabana Fried Kitchen.. Errr.. Nape aku rasa pelik je ek? Ehhh. Sabana Fried Chicken lah Peah oiii.. Kitchen tu daporrr.. Haha Oke tak lawak. Rasa ayam goreng ni mcm KFC msia..makanya budak2 msia kat sini selalu beli ayam goreng Sabana ni.. Satu keping, Rp5000.. Ada la dalam RM2 camtu kowt.. Mungkin jugak seringgit lebih je camtu.. Bes woo ayam nii.. Pak cik gerai tu pon dah kenal dak2 msia sbb slalu dtg situ.. Bile dtg situ je, siap cakap msia dgn kitorang.. Hehe Selekeh eh aku letak gambau ayam dah makan separuh? Lupa nak snap b4 makan.. Tu la kan.. Kalau dah selekeh tu takleh buat ape la.. Haha


P/s: Betul ek kalau kita sayang seseorang tu dgn sbb tertentu, kalau sebab tu dah xde, kita tak sayang dah.. Jadi, kalau kita tak jumpa sebab kenapa kita sayang orang, maknanya kita takde sebab lah utk tidak sayang kat orang tu? Gila scarry kalau aku berjiwang-jiwang. Kan??

14 comments:

Simpleblanklife said...

aku ingat bantal pada awalnya. HAHA
SABANA! eh, pertama kali ku dengar..haha

seterusnya, aku tertarik dengan gitar. peh, main gitar gak awek nih. HAHA

p/s/p : HAHA kadang tak payah ada sebab untuk kita sayang. err...err...no komen..KEH3

Si DauN CeRi said...

@simpleblanklife; tak pernah dengar sabana ek? ha ni lah nak kasi dengar.. hahaha


ek ek? tak perlu sbb utk sayang orang..?? hehehe thanks kasi pendapat.. :P

Qamarul said...

minggu exam ekk??
x nampak buku pon!

nampak guitar n ayam jekk... hahahaha

Si DauN CeRi said...

@qamarul; eh yeke?? ade tuuu.. kalau tak nampak tu maknanya tak lama le tuuu.. hahahaha

Taufiq Wr said...

hahaha..igtkan karpet tadi..beg rupanya..hehe

Si DauN CeRi said...

@taufiq; karpet?? wuwuwuu.. beg sy mcm karpet rupanya. tacing.

Arpiiz said...

nasib baik tak ingat tu kain buruk..hahaha

gurau je..

Si DauN CeRi said...

@arpiiz; kain buruk??? uwaaaa.. ni lagi mentacingkan nih. hahaha

::fadxieza:: said...

best x dok jakarta?
mesti la best sbb ada sabana..
kn3??
hehe..

Si DauN CeRi said...

@arpiiz; kain buruk?? wuwuwuuu.. kain buruk pon kain buruk lah.. yg ptg ade jugak beg nak pg skolah.. haha

miszlullaby said...

sedapnye ayam..nak ayam sabana jugak~ huhu..

Si DauN CeRi said...

@ML; makan kepci lagi sedap taw.. hehe

Qamarul said...

buku dlm beg adelaaa. haha

Si DauN CeRi said...

@qamarul; haha.. naseb baik nampak. igt tanampak tadi.haha