Tuesday, May 17, 2011

Misi setelah abes xm ialah..menguruskan badan. Ayuh!!

Salam buat semua..

Wuwuwuu.. Akibat makan dengan terlalu bersungguh-sungguh..maka badan pon macam dipam-pam. Hahaha..


Menguruskan badan apenya.. Baru balik makan luar tadi.. Haha Cmno lah den nak kurus agaknya eh? Tengok betapa konsentretnya aku kalau mengadap makanan. Kalah ngadap buku. Haih. Btw, tadi kitorang melantak makan kat Ah Mei Cafe.. Die mcm style mamak. Tapi bukannya mamak sangat, pasal ekceli kedai tu kedai makan Singapore.. Yang aku tengah makan tu ialah ais kacang.. 


Kasi zoom sket lah kan.. Hari ni kureng lah aku rasa Ah Mei ni.. Agaknya tukang masak takde mood kowt. Itu pasallah masakan die kurang kaw.


Atas ni aku punya. Nasi beriyani kari ayam. Kari die kureng ah tadi. Cam cair sket. Biasanya lagi sedap drpd tadi. Takdelah selalu sangat pon pergi. Tapi bab makanan ni mmg aku selalu take note. Haha Cuba kalau bab blajau? Ade kau take note, tiqah oii? *berleter kat diri sendiri*


Atas ni nama die Coin Paratha. Kalau tak silap lah. Ni Cik Azie punya makanan. Gila kiut roti cenonet2 camtu.. Azie kata die dah kenyang, tu yg order makanan tak berapa berat.. Bila tengok roti koin ni, aku kompem memang kalau ditimbang-timbang roti ni tak berat lah kowt. Pilihan yang tepat, Azie. Hehe Oh ye, memula aku ingat kuah hijau tu wasabi. Pastu, kene marah ngan azie sbb takutkan die nak makan. Rupa2nya kaya je.. Tak pernah org buat pulak makan roti canai ngan wasabi kan.. Hahah


Aku tak percaya nama makanan Dak Nadiah atas ni nama die laksa. Macam mee rebus je.. Second time waitress datang, aku tanya lagi betul ke tu laksa. Sebab tak puas hati. Tapi memang betul pon tu laksa Singapore. Minyak meladun oke.. Nadiah x berjaya menghabiskannya kerana minyak yg sgt banyak. Huhu


Tudia si budak bolat.. Hahah Selipar jamban toilet tetap di hati.. Ke mana saja akan ku heret ia.. Nasib baik pg kuliah takleh pakai selipar, kalau tak mmg itu je yg aku sarung. Selekeh? Memang pon. Haha


Dah mintak izin Nadiah dah nak letak gambau die. Tu pon setelah beberapa sesi pujuk-memujuk.


Aku sama dengan dua kali Azie. Haha Ni bukan statement nak menjatuhkan diri sendiri tapi statement nak menyedarkan diri sendiri. Moga-moga aku cepat2 sedar diri utk menguruskan badan hendaknya.. 




Tadaaaaaaaa... Tadi aku buang tabiat sket. Aku ni bukan jenis pompuan yg minat barang perhiasan. Tetiba tadi rasa mcm ade magnet pulak kat kedai D' Paris ni. Memula nak usha earing.. Las-las aku beli ape taw? Ah. Hilang abes macho gua camni. Kah kah kah.



Tadaaaa.. Ce teka ce teka??


Arrrrrrggggggggggghhhhhhhhhhhhh!!! Apa aku dah buat dgn diri aku nihh?? *tutup muka tutup muka*

Ekceli cincin tu ade pair die. Tu pasal ade lubang lagi satu bawah die kalau perasan lah an. Tapi apa ade hal kan? Yogurt J Co yg utk couple tu gua boleh bedal sengsorang.. Hokeyyy.. Cukup lah utk kali ini.. Esok cuti wesak kan kat Msia? Aku pon cuti gak kat sini. Yeye yeye yeye.

Jumpa lagi, bai.

10 comments:

areteacar said...

roti bom sangat sedap!! hehe.. nak 1 :)

Si DauN CeRi said...

@areteacar; roti bom.. aah la.. cmne leh lupa nama roti bom.. hehe

Azie Azra said...

haha..coin prata la...haa..kuruskn badan..pose yea..ajk la champ tu skali.kah3

Si DauN CeRi said...

@azie; eh salah ek nama die..hahaha champ garang.. grrrr

Qamarul said...

wer laksa singapore tu sedap kot.. saye selalu makan yg isntatnt punyer jekk..

fuhh satu mangkuk tak cukup!! extra tauhu goreng please!!!

Si DauN CeRi said...

@qamarul; ade ke laksa singapore instant?? tak pernah plak sy jumpenye puunnn..



extra tauhu goreng, satu 50 sen. oke? haha

qlah said...

hendak seribu daya , tak hendak seribu dlaih !

gud luck dear..

p/s: nak nasihat , tanye lah qlah ye .

Si DauN CeRi said...

@qlah; ehehe.. mekaseyy.. ade jugak org nak kasi sy semangat.. okey2..tq taw. :)

Qamarul said...

ada. tpi susah cari. kalau kt singapore sng laa cari. hahaha

Si DauN CeRi said...

@qamarul; eh awak ni duduk singapore ke? hehe