Thursday, May 5, 2011

One Lovely Blog Award~

Assalamualaikum..

Yaw yaw yaww apa di atas apa di atas?? Ce cite ce cite.. Puuiihh!! Siapa lah yg membawa anasir "ce cite" dlm kehidupan masa kini ni eh? Ce cite sket kat aku. Eh. Ngomong-ngomong..aku dapat award niha.. Encik Sani yg bagi.. Thanks to Encik Sani.. Hah. Dua kali aku back link die.. Apa lagi? Gi jengah blog Encik Sani tu lekas.. Oke tiga kali beb.. Tiga kaliiii!! Muahahaaa


Bila nak amik award ni kene buat bnda-bnda kat bawah niha.. :
1. Post linking back to the person that gave you the award 
2. Share 7 random things about yourself 
3. Award 15 recently discovered blogs 
4. Drop them a note and tell them about it


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
1)  Post linking back to the person that gave you the award
     Dah buat dah tadi siap-siap..  Terima kasih daun ceri untuk Encik Sani.. Heee
2)  Share 7 random things about yourself 
  • Pakai spek mata bentuk segi empat. Dulu masa skola rendah dah puas pakai spek mata bentuk bulat. Hal itu mempengaruhi imej aku, kau tahu? Orang tengok aku je terasa nak panggil aku "Doraemon". Tapi dulu aku innocent dan xreti marah. Cuba kalau sekarang.. siap lah aku bertempik menyeru pujangga madah sukma.. Kaaaahhhhh!!
  • Gigi berlapis. Tak ramai org perasan yg gigi aku berlapis. Sejak aku form 3 sampai sekarang aku dilema nak buat braces ke tak. Apa benda entah yg aku takut sangat nak buat braces. Tapi fikir-fikir balik, x payah aa buat. Bukannya teruk sgt pon gigi aku ni..
  • Suka sangat main buaian. Aku sebut "boyan". Bes woo main boyan.. Kalau dapat tu, leka tak hengat.. Yg ni memang dari kecik suka sangat main boyan ni.. Sebab rasa bebas je bila naik boyan ni.. Rasa release..macam masalah sume terbang jauh-jauh.. Hehe
  • Bila dah xde keje sangat nak buat, aku suka cakap sorang-sorang. Lepas tu gelakkan diri sendiri sbb cakap sorang-sorang. Dah gila ke apa aku nih agaknye eh? Hahaha
  • Takut lipas. Yang ni no komen ahh.. Malas aku nak cite pasal binatang yg mempunyai rupa yg menakutkan ni.. Dah la jalan laju. Belesup sana, belesup sini. Annoying betul lah kau lipas. Oke tercerita jugak. *lalalaaaa*
  • Dulu kan kecik2, kalau tulis biodata je tang hobi selalu aku letak melukis.. Yes, memang aku suka melukis.. Tapi lukis kucing pon jadi mcm kambing. Haha Bila ujian, manjang je dapat C.. Las-las, aku terima jugak la hakikat bahawa tangan aku ni mmg tak berseni. Tapi aku bole main instrumen, setakat ni gitar dengan keyboard la. Tapi keyboard aku dah lama x sentuh. Right hand oke lagi.. tang left hand tu memang crappy aa.. Bukannya ada masa sgt nak main betul-betul.. Main suka-suka je pon.. Nak melukis asek out je kan.. Heh~
  • Suka sangat travel.. Especially pergi kawasan pergunungan.. Tempat yg byk bangunan bersejarah pon aku layan jugak.. Biasalah org Melaka kan.. Hahaha Ape pulak kaitan neh??
3)  Award 15 recently discovered blogs (takde la recent sgt pon.. yg penting lovely    
     okehhh..) 
    Haikal (Simpleblanklife)
  Mr. Vampire
  Zacky 786
  Nia Suraya
  Azie Azra
  Gam UHU
  Si Kotak Hati
  Daya The Sixth
  Princess Hanako
  Nani Nono
  Tengku Izzah Farahana
  Miss Yuu
  Ezzaty Harith
  Cik Pelangi
  Fazidah
      4)  Drop them a note and tell them about it
Fuiyooooooooooohhhhhhhh!!!!!!! Ni la first time aku pas award sampai 15 blogger... Muehehe.. Hopefully diorang amik la ek award nii.. Comey ape cawan pink? Walaupun aku tak gila pink sangat.. Tapi org dah bagi, berbesar hati lah aku menerimanya puunn... Bak kata Johan Raja Lawak.. Hehe


Hokeyyy.. Setel jugak bnda ni..  Sekarang bole sambung buat keje dgn hati yg berlagu riang. Yeay!! Jumpa lagi korang!!!! Heee

21 comments:

Chekgu Azrine said...

seronok dapat award.. cer citer..cer citer..

Si DauN CeRi said...

@chekgu azrine; alhamdulillah.. tamo cite tamo cite.. hehehe

najwa's said...

hehe byk tuh~
nak award jugak! :)

Si DauN CeRi said...

@najwa; hehe bole je kalau nak amik.. your blog pon lovely jugak.. ^_^

Si DauN CeRi said...
This comment has been removed by the author.
GamUHU said...

wajib buat satu entry nak ambik award ni?

Simpleblanklife said...

hahaha gila ah!! tak penah aku beraward2 bagai nih...keh3...

jgn risau, aku ambik ni haa, dengan besar hati bagai..kah3...

zacky ~786~ said...

waa.. kna gak ke ? hehee.. ok tgk la nanti.. t den buat :D

Inche Vampire said...

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/05/one-lovely-blog-award.html

cuba tengok ni. heee..

Si DauN CeRi said...

@gam uhu; suke ati la nak buat ke idak.. terserah anda~

Si DauN CeRi said...

@simpleblanklife; tak pernah tu la nak kasi pernah tuuu.. wakakaka mekaseyyy la sy bagi, awk amik.. ngeee

Si DauN CeRi said...

@zack786; tape2..tamo buat pon tape.. haha

Si DauN CeRi said...

@inche vampire; yeayyy!!! hamba datang niiiii!!!

en.sani said...

hehehe...thanx...

Si DauN CeRi said...

@en sani; most welcome.. hee

Nia Suraya Idris ^^ said...

tak percaya tak percaya ^^
yeah anugerah DITERIMA !!!
makasih mak bapak yang besarkan
den selama neh. hehe
maseh yee Si Daun Ceri :
tanpa awak siapalah saya
dlm dunia blogger neh. hihi
tersipu sipu malu sebentar ^^
THANKS AGAIN DARL :)

Si DauN CeRi said...

@nia suraya; sama2 sayang.. amboii.. suka betul die.. hehe teruskan berblogging yaa.. jgn leka dah la.. :)

Nia Suraya Idris ^^ said...

hehe yeahhh tak leka punye ^^
nengok neh yaww ^^
http://freshieuitm-ian.blogspot.com/2011/05/nst-dapat-award-award-lovely-one-oleh.html

Si DauN CeRi said...

@nia suraya; entry checked. hehe

Daya The Sixth ! said...

Tengkiu for the award .. btw sory sgt2 lambat balas link kamu :') ..

Si DauN CeRi said...

@dayah; takpe2.. hehe thanks sbb dah reply~ :)