Sunday, May 15, 2011

Kes simbah asid dan K-Pop Malaysia dan Gula-gula??

Assalamualaikum..

Aku dengar kan, kat KL ade kes org simbah2 asid.. Ye eh?? Gila ah sapa yg buat tu.. Aku pon gila gak. Gila malas nak pg search pasal bnda ni. Haha Aku rasa kan, org tu ade masalah jiwa lah. Kalau org jiwa sehat, takkan la nak main simbah2 asid kat muka org kan? Ingat ni hari Holi mcm dalam crite Hindustan tu ke nak main simbah2..  Hari Holi org India tu oke la jugak simbah kaler2.. Ni simbah asid kowt. Boleh rosak kulit, kalau kena mata silap2 buta tau dak.. Haiyaa.. Apa nak jadi ah sekarang ni. Nak jalan2 sengsorang pon tak rasa selamat dah kat Malaysia.. Huhu


Wowowoo.. Jujur gua cakap an an.. Gua tak reti layan korea taw.. Tapi gua tau gak aa mcm mana ghopenya artis2 korea tu sume an.. Nak nangis air mata jeli aku tengok grup Max 247 ni hang tau dak?? Camne ek nak cakap.. Bukan lah nak anti ke apa, aku takde hal pon ngan grup ni, takde perasaan pon sbb aku pon tak amik port sgt. Cumanya, bila identiti pon dah tak original, tu membuatkan aku rasa annoyed dgn grup ni..


Ada mcm korean group versi exotic pulak aku tgk gamba atas ni. Haha Adoiii laa.. Ekceli, tak salah pon kalau nak tubuhkan artis berkumpulan.. KRU tuha.. Berjaya je pon.. Orang suka je pon.. Sebab diorang ada identiti sendiri.. Diorang tampilkan muzik yg bagus dgn cara diorang yg tersendiri. Nak cakap banyak pon, aku bukannya pakar sangat pon..


Siryes ini bukan gula2 cap arnab ataupun gula2 udang yg kita bole makan plastik die tuu.. Ini gula2 benaran nihh.. Gula2 bole pakai skirt punyaaa.. Haha


Aku minat gak Elite ni.. Siapa tak tau lagu ni, mungkin anda tak pernah berada di era 90-an. Huhu

Aku bukannya selemah yg kau sangka
Aku tak rela di seksa (haaaa)
Beranikah lagi bersemuka
Rasakan kuasa
TAMPARAN WANITA!!!

Tetibe tamparan wanita tercaps lock kan.. Hahaha

11 comments:

daylachan said...

selaku seorang peminat gila kentang korea saya amatlah tidak suka grup2 tersebut!puhlis!!

Si DauN CeRi said...

@daylachan; puhlissss... kan kan? sy paham perasaan tu.. hehe

miszlullaby said...

ML dah denga lagu kumpulan dorang. tak tau nak cakap pe.dorg kene belaja menari lagi la kalau betul-betul nak bawak imej "so called kpop" dorg tu.sebab kalau tak, memang kene kutuk teruk la.rase macam main hentam menari je, naik serabut pentas.huhu..

Si DauN CeRi said...

@ML; ha3 itu lah masalahnya.. mungkin diorang pon peminat tegar korea agaknya.. n kalau diorg fikir dgn cara itu diorg bole jd femes dan meletup2 mcm grup korea tu..sy rasa diorang silap.. hu3

Qamarul said...

24 7 mmg saye pangkah giler2..

tpi Gula gula tu ok wat. hahahahahahahahahahahhahaha

Si DauN CeRi said...

@qamarul; ye laaa.. cute miut..putih gebu..pakai skirt lagiii.. ape tak ok kannn?? hahahaha

Inche Vampire said...

elite are legend! suka ngan dorang, and kumpulan kotak!

Si DauN CeRi said...

@vampire; bes kan elite? kan bes kalau diorang buat come back.. hu3

Qamarul said...

ehh bukan itu maksud saye. . . hahaha

Si DauN CeRi said...

@qamarul; ehhh..bukan ke? hahaha

Anonymous said...

ceh...sedarlah wahai org2 malaya..korang nk tiru2 korea wat pe...mmg la kta minat tp x gna tiru2...wat malu je...krg nk sngt jg korea sebab dorang lawa...kulit cerah..kalau korang tiru pun..org cam nye korang ni melayu, kulit pun org dah tahu...lau korang tiru pun juz gaya je...muka sememeh korang tetap x lari dr klhtn melayu coz korang genetik mlyu..!!!!