Sunday, May 22, 2011

Hujan yg turun..bagaikan mutiara.. (errr... *rolling eyes*)

Assalamualaikum..

Hey you all.. Apa kabau?? Oke fail.. Memula feeling2 cakap omputeh.. Sekali part tanya khabar terbunyi "kabau" pulak kan.. Haha Teringat plak bulan 2 haritu balik kampung.. Ziarah pok long aku sakit.. Jumpa2 je terus salam dan cakap "ape kabau pok long?".. Pok long aku terus sengih2.. Kata pok long, "ni orang Indo mana pulak tanya ape kabau plak nii??".. Haaaa Paham tak cite aku ni? Tak clear ek, takpe aa aku paham sengsorang pon.. Heh.

Bila takde modal nak buat tajuk, tajuk aku akan jadi mcm tajuk entri ni laa.. Hehe Kebetulan plak tadi hujan sket2.. Cam belasah je la apa adanya.


Comel tak bnda kat atas ni?? Aku beli kat kedai aksesori komputer kat sini.. Multiple USB.. Ekceli aku dah ade, dapat free time PC Fair kat Melaka bulan 2 hari tu.. Tapi yg tu bole pki 2 je usb die.. Tu yg mengada-ngada beli baru..dgn harapan dpt yg bole guna semua usb nya.. Terjumpa plak yg bentuk orang ni.. Terus grab dan cuba.. Tapi hampeh betul lak akak kedai tu.. Aku taktau lah die betul2 cuba ke tak time tu, sbb aku hy bole guna 2 usb jugak drpd 4 yg ada ni.. Haish.


Errr.... mostly barang makanan ye.. Tapi bukan semua aku punya, tu campur membe2 aku punya sekali.. Motif letak gamba ni? Yeah, aku pon x sure. Hahaha


Oh. Nampaknya ade yg tersorok dan tidak termasuk dlm gamba sebelum ni. Dan oh. Sungguh tidak bermotif skali ye kat sini. I can't help it. Hahaha


Aku suke sbb ade mcm efek lightening kat gamba atas ni.


Aku tak tau sejak bila aku ada hobi baru ni iaitu melepak. Padahal, dulu2..aku lah org yg sgt tak suka dgn aktiviti melepak-lepak ni. Sekarang, aku suka melepak. See...what goes around, comes around.. Tadi, acara melepak bersama hosmet2 (Balqis dan Azie).. :)




Macam kanak2 tadika yg eksaited menunggu makanan tengah hari ye uol.. Aku bukannya kira tu tempat ekslusif ke tak ekslusif ke.. Mana aku nak bersila, situ jugak aku bersila.. Haha Oh ye.. Akhirnya, aku berjaya menghasilkan gambau diri sendiri yg menampakkan sinar cahaya keimanan kat atas kepala. Yeehaaa!! Bukan sinar keimanan sebenarnya, tp efek lightening tuhaa.. Nampak? Tak nampak? Watch ur back bebeh.  :D

Eh syiok ah lagu Siti Fairuz yg "Bila ku rindu aku tersebut namamu".. Uol tahu tak lagu tu? Oke nak gelakkan aku gelak ah. Haha

Btw, aku mintak maaf sbb lately asek letak entri pesen letak2 gamba aktiviti aku dgn kawan2 aku yg x berapa nak awesome yea.. Mungkin sbb aku update ikut mood agaknya.. Takpe2, patern entri takkan sama for the whole time yaw.. 

Till then.. :)

8 comments:

Azie Azra said...

hehe..ade gambar! time kasih lah promo blog azie..lps ni bule wat entry lain sket..ceramah agama lama da tu xbuat tqa oi..hehe

Si DauN CeRi said...

@azie azra; entri islamic ke.. hehe
tak layak lah sy nak tulis entri yg pure islamic ni aii.. selit2 sket tu inshaAllah laa..


hahaha

Simpleblanklife said...

haha tajuk dia memang buat aku teruja..kah3...teringin gak 'rolling eyes'...HAHA

aku tetap baca, jangan risau...:D
(bodek lagi aku nih) HAHA

Si DauN CeRi said...

@simpleblanklife; teruja kaaa?? hahah mekasey la sudi baca sini.. mengarut je lebih blog ni..haha

Simpleblanklife said...

haha aku suka blog yang boleh dibaca. tak kiralah cerita apa. janji ayat boleh buat aku senyum sudah...blog ringan ni seronok baca...:)

Si DauN CeRi said...

@simpleblanklife; i can see u have good taste for reading materials.. yg penting kite enjoyyyyy!!! :D

Blogberry Emry said...

terjah!!!

Si DauN CeRi said...

@emir; owh..emir.. ko pon berblog ea? nti aku terjah k. thanks mai sini..