Friday, August 5, 2011

Perlu tak termos?

Salam Ramadhan.

Sari berita utama. Sebuah ladang jagung di Tangkak telah dilanda kebakaran yang berpunca dari longgokan bekas-bekas berisi minyak tanah yang diletakkan berhampiran dengan tempat membakar sampah di ladang tersebut.


      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> BUNYI CENGKERIK >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Cubaan membaca berita? Teeeettttttttttttttt... FAIL!! Hahaha Tang mana entah kat Tangkak tu ada ladang jagung agaknya. Setakat yg aku tau, kat Tangkak banyak jual kain murah2 je. Teringat dulu aku kecik2 suka tiru orang baca berita kat dalam tv. Kalau takde keje, nanti aku amik surat khabar, pastu pilih tajuk berita yang bes2. Pastu aku pon baca la kuat2 dengan nada dan intonasi macam pembaca berita kat dalam tv tu. Tapi bukan depan ayah aku la. Nehi haiiii!!! Die dah la cukup geram sebab aku malas nak tengok berita, apatah lagi nak baca surat khabar. Dah tu surat khabar tu buat benda main pulak kan. Jadi, sekali-kali janganlah dibuat main depan ayahanda. Kah kah kah.

Hurmmmm... Aku tengah fikir sekarang ni adakah aku patut beli sebuah termos atau tidak. Sebab aku ni sangat gemar minum air panas. Dalam erti kata lain, aku sangat suka minum kopi. Suka suka sukaaa. Tapi setiap kali aku pergi supermarket, aku sangat berkira-kira untuk beli termos. Aku takut membazir. Sebab aku fikir, nanti kalau air tu tak betul2 panas, aku x nak guna, las2 dengan termos tu sekali aku x nak guna. Membazir la beli kalau x guna kan? Tapi kadang-kadang ada jugak rasa malas nak masak air tiap kali aku nak buat kopi. Nak2 bila aku tengah sibuk buat benda lain ke, bukan sahaja kopi tu yg nak kena instant, air panas tu itself pon kalau boleh aku nak instant jugak. Jadi kat situ aku dah nampak poin kenapa aku nak beli termos. Cuma aku still ragu-ragu.

Nampak macam benda simple je kan? Aku tak sure kalau aku ni seorang yg sangat teliti ke...ataupun termasuk dalam kategori paranoid, tapi aku ngaku sekecil-kecil benda pon, aku bole pandang sebagai suatu hal yg besar. Ke sebab aku perempuan ek? Haha Habislah aku kena boo ngan kaum perempuan lepas ni sebab blame kaum perempuan. Takkk.. Aku tak blame pon, I'm just saying~ Mana tau ada kaitan ke.. Hehe

Demmm.. Gile ohsem termos macam nih. DO WANT!!!

Sebuah termos dgn bentuk unik, dan formula kimia, dan tertulis "caffeine" kat badan die. Cool nya nokkk.. Haiii Mana la nak cari termos cenggini. Aku jumpa kat google je niha. Wuwuwu Tacing~

P/s:  I wanna be a billionaire.. so freakin bad.. !!!

8 comments:

saya dewi said...

belilah dear. senang awak nak buat kopi. ehemm. minum kopi cap kapal api ke? dah terbang sampai bulan ea? hikhikhik *just kidding* :P

Si DauN CeRi said...

@dewi; ohh.. teringin nak terbang sampai europe.. tapi apakan daya.. sob3

hurmmm.. nampaknya masa dah time utk decide. hihi

visitme@FaTiN cOrNeR said...

sma mcm sy..bila nk beli rasa cm eh tak perlu lak benda nie..haha..

beli ja..untuk kegunaan masa depan.nnt bila dh beli baru rasa oh rupanya termos nie sgt berguna..hehehe..

eh2, daun kentut tu sy pernh dgr. dulu kt blakang rmh ada daun tu. series bau kentut!!! haha..tp skarang dh xwujud..

aleen aiden said...

mungkin lepas aku ckp nih kau akan rase aku mengada.tp percayalah,kat rumah aku xminum kopi sgt.tp setiap kali ke oltown,aku akan order air kopi.keh3

Si DauN CeRi said...

@fatin; hehe ye probably satu hari nti sy akn beli jugak termos.. trime kasih bg pendapat.. btw, sy x sangka pulak daun kentut tu betul2 wujud. huahuahuaaaaa



@aleen aiden; tu mengada ke menggedik? ops.. sorry man. hahahaha org yg minum kopi ni high standard taw. HAHA

LynN LoLa~~ said...

beli water heater ajela syg. tapayah beli termos. sbb tak tahan laa bg lynn. kalau ade water heater tuh, letak air tok segelas or 2 gelas, then klik button on. tak sampai 3minit da masak.. cepat aje. ;)

DuniakuAbstrak said...

kalau kuat minum kopi beli ler..

Si DauN CeRi said...

@lynn lola; hurmm.. betul jugak tu.. bolelah survey2 lepas ni.. hihi tq2~




@ duniaku abstrak; hurmmm.. duk umah je kena bancuh sendiri maa..