Tuesday, August 16, 2011

Silent follower?

Salam Ramadhan.

Sejak 2 menjak ni, aku makin suka pulak tengok chanel National Geographic kat astro. Itu maknanya aku ni dah masuk usia lanjut ke apa ek? Bukan org muda belia suka tengok drama/movie ke? Uiii Kalau terbukak pulak chanel National Geographic time die tengah tayang pasal binatang buas atau liar.. Boleh melopong aku ngadap tv tu. Haha Die punya mahsyuk tu hampir nak meremang bulu roma jgn tak tahu. Semalam time pagi aku layan cite pemburu ular. Siap ada robot khas lagi nak cekup ular. Pastu petang tu aku tengok cite pasal ikan jerung pulak. Dah semua org tak boleh tengok tv sebab aku nak sgt tengok National Geographic. Ayah aku pon layan je la pe'el aku semalam. Malas die nak bising2 agaknya, die pon tunggu sampai cite jerung tu abes. Hehe

Kengkadang kan, aku rasa blog aku ni ada "hantu" la. Bukannya hantu apa...tapi silent follower. Istilah ni memang takde kowt. Aku je yg cipta sendiri. Apa ada hal kan? (kengkonon dah cukup metal lah ni. ptuih). Engkorang pnah tak mengalami benda ni. Bila jeling-jeling jumlah follower semalam dgn hari ni mcm tak sama, tapi gamba profile yg terbaru masih sama mcm semalam. Itu lah yg aku panggil silent follower. Follow senyap-senyap. Profile die takkan keluar dekat kotak follower tu.

Sebenarnya kenapa nak jadi silent follower ye? Engkorang pernah tak jadi silent follower? Aku tak pernah. Aku bukan tak suka.... Mestilah suka ada org follow kan kan? Tapi teringin jugak nak tahu siapa dan visit blog follower tu pulak.. Baru ada give and take. Ecewah. Tapi ye la kan, kita mana nak tahu apa yg org lain fikir. Yang penting, aku sangat berterima kasih dekat org2 yg sudi follow, sangatlah aku hargai~

Ye aku tahu follower aku ciput je nak banding dgn blogger2 lain yg tip top tip top tu. Tapi bagi seorang yg jakun mcm aku ni, nombor yg kecil tu memberi makna yg besar bagi aku. Kat dunia luar, kangkadang aku ada kat situ pon org tak perasan. Apalah sangat kalau aku buat blog kan kan? Tapi bila dah buat blog, tetibe ade respon drpd blogger2 lain. Tu rasa syok tu.. Thanks ye kat korang yg singgah baca. 

^_^

9 comments:

MamaEma said...

mungkin silent tu tak ada blog?

National geographic memang sangat bagus untuk kita lihat..tidak kira tua atau muda...kanak2 pun suka

FeeL da MorE said...

silent follower ? same la ngn kita cik ceri. dorg tuh follow scr private. hehe

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. tak pernah pulak perati kotak follower tu.. ngee..

LynN LoLa~~ said...

haaa betol tu tqa :'(

lynn pon makin bertambah da nombor. tp gamba latest follower orang yang same aje.. da brape ramai da jadi silent follower. tataw ape motif. takot and cuak pon ade. motif die ape eh?

nak stalk? nak ngendap? aih.. kalau laa reti trace. lynn baru je nak buat entry pasal silent follower. tqah da buat dulu. mg awk leh bace fikiran saye eh. haha

mr_right said...

kadang-kadangterpikir jugak mane followers kite kann. huu

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/isu-cik-anon-lagi.html

Qhaifa Nur said...

lain org lain acuannya...ye k

dah follow jom follow qhaifanurin.blogspot.com

haikalblank said...

biasalah tu ada yang sunyi2 follow tuh...haha tapi kadang2 bukan silnet, tapi mereka yang tak letak gambo kat profile...

kalau tak letak gambo, nanti bila follow orang, dia akan jadi belakang sekali...:D

Si DauN CeRi said...

@mama ema; aaa maknanya sy takde la termasuk dlm usia lanjut.. kekeke




@cik feel; hehe follow2 pon nak ada privacy.. ye dak? :D




@asyila zainuddin; bagus betul.. kikiki

Si DauN CeRi said...

@lynn lola; yeke? kebetulan tu.. hehe abesla ada stalker tu lynn.. ngahaha



@mr right; itu la pasal.. huhu



@qhaifa nur; kay.. nti sy datang ye.. tq



@haikal; owh.. camtu ke. hehe mane la aku tau.. tak pnah godek pulak bnda alah tu:D tengkiu2 for the info..