Monday, August 1, 2011

Beg oh beg..

Assalamualaikum..

Hai. Camne hari pertama puasa? Rasanya jam sekarang ni orang pon dah mula ke dapur. Bazar Ramadhan kat Malaysia pon dah mula ni rasanya. Kat Jakarta tidak ada ya bazar Ramadhan. Nehi haiiii!! Jumaat hari tu aku pg membeli-belah kat Tanah Abang taw. Pastu dah beli-beli tu.. Aku pon terfikir lah pasal luggage. Aku amik luggage 20 kg balik ni. Hurrmrmmm.. Ada rasa risau sket takut terlebih muatan. Sebab aku bukan nak bawak balik barang2 yg aku beli utk org lain je. 

Hari tu balik cuti bulan 2, aku beli beg baru. Tapi sekarang ni, aku rasa nak beli lagi beg baru padahal baru je beli beg hari tu kan. Ada membe aku kat sini dah stat bawak balik Msia barang2 yg x guna sebab nti takde lah susah nak angkut semua bila habis belajar. Nanti kan klinikal katanya susah nak balik Msia. So harapan nak ulang alik hantar barang sket2 tu mcm tak berapa nak tinggi. Tapi masalahnya skang ni ialah mengenangkan barang2 yg aku memang nak bawak balik pon bole tahan, nanti campur dgn barang2 yg aku nak hantar balik sbb aku taknak pakai dah.. Maka ia akan jadi...sangat banyak. Heihh. 

Oh ya. Aku punya la beriya nak naik flight yg provide meal.. Sekali bulan puasa daaa.. Huahua Aku balik pagi pulak tu.. Nak buat sahur, dah terlepas. Nak buat berbuka, baik aku pergi bazar Ramadhan je dekat Melaka. Lagi murah n sedap. Tapi nama pon free kan, amik ke x amik ke, harga sama je pon. 

Ohh siryes takde motif entri ni. Jangan marah yaww. Hahah

9 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

wah..smngt berkobar kobar dah tu nk balik mesia..hehe

qlah said...

salam yang ..
wah.. ehhe . duk kat jakarta ea ? hehe .


*selamat menyambut bulan ramadhan XD

Qamaruls said...

biase la pompuan beli beg.
beli la banyak2..
sehari beli satu pon okey gak tue.

Si DauN CeRi said...

@fatin; hhehe mestila.. tak sabar betul sy! :D

@qlah; slamat jugak cik qlah~ :D

@qamarul; sehari beli satu? tu byk sgt tu.. hahaha

aleen aiden said...

dah,xpaya nak tamak sangat anta semua skali gus.nak jadi ape beg da dekat sama berat dgn org?hahah
slamat berpose weh! :P

Si DauN CeRi said...

@aleen; slamat berpuasa jugak~

Chekgu Azrine said...

raya di Malaysia ye

selamat berpuasa ye dik

bila balik ni??

Onitsuka_hana said...

yeeaaah balik malysia

Si DauN CeRi said...

@kak azrin; aah.. ade lg 5 hari kak.. slamat berpuasa jugak.. hihi

@onitsuka_hana; gyeahhh.. :D