Tuesday, August 23, 2011

SEGMEN: KAMI BLOGGER PRIHATIN


Dah lama sangat dah aku tak libatkan diri dengan segmen. Kali ni aku rasa terpanggil untuk join segmen abg Ben yg ni sebab aku rasa useless sangat2 kalau benda sesimple ni pon aku tak boleh buat untuk at least tunjukkan keprihatinan sebagai seorang manusia yg baik dan yg paling penting, sebagai seorang Muslim.

Kalau nak join, boleh klik SINI.


Kita kat Malaysia ni keadaan hidup dah cukup baik, memasing inshaAllah takde masalah untuk dapatkan juadah berbuka puasa yg sedap bulan Ramadhan ni. Tapi sedara2 kita kat sana, agak2 apa la yg diorg makan. Hari-hari mereka mengalami kesukaran utk mendapatkan makanan. Moh le kita beringat-ingat dekat mereka kat sana, hulurkan bantuan apa yg mampu..

Jika ada yang berminat untuk menderma , boleh ke laman ini :http://irmblog.org/2011/07/serious-drought-in-somalia-affecting-livelihoods/


P/s :  Kita kena baaaaanyak-banyak bersyukur~

5 comments:

Onitsuka_hana said...

tiba2 jadi sedih bila teringat makan yang dimakan xhabis.. n buang mcm tu ja

Si DauN CeRi said...

@onitsuka_hana; itu la kan.. sy pon sama~

aleen aiden said...

yup2.mekaseh ingatkan aku..atleast dpt juga muhasabah diri skejap.heee

Qamaruls said...

kesian laa..
bayangkan kite org melayu ni tak jumpa nasi seminggu pon dah seksa.
walaupun ade mkn mee goreng ke papekan.

padahal dorang kenkdg sampai seminggu tak makan pape lagsung.

Si DauN CeRi said...

@aleen aiden; no biggie la.. saling mengingatkan kan..~


@qamarul; betul sgt tu. seminggu tak mkn pape tu sgt gila. at least dapat air ke pon dah oke. ni nothing kot. huhu