Wednesday, December 29, 2010

:) :) :) :) :) :) :)

Alhamdulillah...

Malaysia menang dengan agregad 4-2 di stadium Bung Karno tadi.

Walaupun xbrape nak menang second leg td, iaitu 1-2 dengan Indo, dgn berbekalkan 3 gol drpd first leg di stadium Bukit Jalil.. Indo tetap hutang 2 gol untuk jd champion..

Akhirnya, pasukan dr negara yg diorang selalu kecik-kecikkan ni menang jugak..

Nervous gile nak mam aku tgk kat TV tadi~

Masa kedua, bile Indo gol 1 aku dah xsenang duduk dah..nampaknye mmg Indo desperate utk jaringkan gol..

Nasib baik Khairul Fahmi yg macho tu sgt tenang, matang n alert time separuh masa pertama dan pertahankan telur ataupun 0 di pihak Indo dr pecah..penalti Indo dapat pon xlepas tuh..hebat2 *sambil tepuk tgn*

Sume ahli team Harimau Malaya mmg dah buat yg terbaik, they deserve this..or may be i can say we deserve this, aite? Syabas dan tahniah sangat2 walaupun xde der pemain bola sepak nak baca ucapan aku nih..wakakakkaa

Maka sekarang, aku boleh tido dgn tenang...sambil mimpi boleh cium piala Suzuki tuh. :P

Akhir kata, marilah kita sama2 menghayati kemenangan ini dan menjadikannya sbg penaik semangat utk terus maju, dan lebih mencintai negara kita.. Love u lah Malaysia! (aku ke yg menulistaip camni? wow!)

Ok chalo bete!

4 comments:

Azie Azra said...

yihaaa.tp rasa cm budus.ade plak kasi cuti umum hari jumaat.kami yg kt ganu ni mmg sah2 la cuti.rugi ler.pe daa PM.bkn nk mengata xelok tp...ayooo

Si DauN CeRi said...

ermm...tp kite kan mmg tgh cuti? heheee layannnn~

Qamarul said...

same laaa.. saye tgk kat mamak sampai takde selera nak makan tue!!!

Si DauN CeRi said...

@qamarul; itu la pasalll!!! sy pon same! alhamdulillah menang an??