Tuesday, December 14, 2010

Kisah buhlog ini..

Salam...


Ape kabar kawan2? Dah sarapan belom? Hehhee..yg duduk msia tu bes lah dpt mkn nasi lemak, roti canai, roti telur, mee goreng, bihun goreng, kuih karipap, kuih seri muka, oh ohhh sedapnye semua ituwww. Tapi xpe. Gua menghitung hr je nih nak balik makan. Nak jumpa famili, nak balik kampung, nak jumpa kucing-kucing yg semakin gebu, nak layan gitar kapok kat umah..sian die sure xde org nak main.. Keyboard kat umah tu ag ksian, sejak blaja gitar ni, cam ditinggalkan je plak keyboard tu.. Entri psl tu nanti2 lah aku crite.. Sbb hr ni terasa nak bercerita pasal kisah di sebalik buhlog ni..


Aku fikir2 jugak mcm mn aku nak hurai poin2 aku dlm entri ni. Aku rasa aku nak buat dlm bentuk menjawab soalan. Soalan yg aku reka2 sendiri je.. Sbb xde sapa nak soal aku derr..kah kah kah.


1)  Knape aku tibe-tibe ada blog?
Kalo nak tau, aku pon tiap-tiap hr gak ar fikir knape aku buat blog tibe-tibe.. Ermm..sbnanye, account ni aku mmg dah ada lame dah..cume xpnah nak buat btol2..tahun ni baru aku buat jugak. Aku mmg suke blogwalking.. Sejak dari aku 1st year dulu (well, time matriks mn ade laptop n mn ada wireless, lain lah mcm matriks Gambang, dgr kate diorg ade wireless smpi dlm bilik punye, jeles seyhhh) mmg aku kalau free2 suke jln2 bace blog org.. Mungkin dari situ, lama2 terasa pulak nak ada sendiri punye.. So beberapa bulan yg lalu, aku pon buat lah account google niha.. Buat account je pon, lps tu biar je camtu, sbbnye siyes xtau cmne nak stat tulis blog.. Erm..adekah aku menjawab soalan?


2)  Matlamat/tujuan yg aku nak capai dalam aktiviti ngeblog ni?
Woha..mencabarnye soalan (ahaaa..padahal buat sndiri soalan nih). Aku rasa xde lah besar sgt pon matlamat aku. Ekceli, aku suka-suka je..tapi xde la suka-suka sgt, sbb aku ade niat nak abadikan (abadikan tuhh haha) kenangan2 aku sepanjang aku stadi kat cni.. Aku mmg ade diari, tp dlm diari xleh copy paste gamba kat google, pas2 takleh nak upload gamba, hanya bole tulis2 je. Lagipon, kalau diari, kte xbole diarywalking, kalau blogging, kte bole blogwalking pas2 komen2 pas2 bole tambah kawan sume.. Tapi apa-apa pon, aku still menulis diari jugak smpi leni.. Lepas tu, aku kan suke baca blog org, jadi bile kite dah follow blog mereka, sng lah kte nak tau kalau mereka ada entry terbaru utk kite baca kan? Hoooo...hopefully aku dpt full mark lah soalan ni.


3)  Knape nama blog ni Aku Tak Sakai?
Seriously, nama ni adalah sesuatu yg dtg secara spontan je. Masa nak pilih nama blog tu, aku xde idea langsung nak tulis nama apa. Mungkin jugak I'm lack of personality..so that i don't know how to describe myself in simple words.. May be "Aku Tak Sakai" doesn't really make sense to all of you readers, and i can't promise that i'll find some better words to replace it or what, but hey may be sooner or later when i really find something inside me, i'll make some changes okay? You know what, i'd been studying in sekolah berasrama since i was in form 1, and got into matriculation programme after i finished highschool. Everywhere i go, anything i do, back in those previous years was always being protected by rules. So, i was very very skema, and nerd at that time. Now, i am 20 years old and i'm free from all the rules. And i'm still searching for my own personality, learn how to project it when it comes to communication with people because yeah i'm gonna use it as i'll become a tukang tabib someday insha Allah. Some people may not think that personality is really important like i do, it's just an opinion of mine. Ho ho ho ksian plak dgn dr sndiri..~


Entah lah knape bile teringat zmn skola aku dulu, aku jd emotional sket..huuu Crite lame, biarlah ie..
Tapi sbnanye mungkin jugak ada kaitan dgn Aku Tak Sakai ni.. Sbb aku rs dulu aku kat skola aku agak sakai.. Tehehe..nak stori pon malu maa.. Tapi tgk lah, kalau aku dah smpi seru nak crite kat cni, boleh la aku crite plak kisah2 zmn skola dulu.. Aku gtg ni.. Esok ada ujian skill, lusa ada xm bertulis plak.. Haaa..kantoi lu update blog x baca buku..har har har..


Trime kasih ye yg sudi singgah baca cni..really appreciate it. =)


Babai...

3 comments:

Azie Azra said...

sok lusa pekse.xsabo2 jwb soklan

Si DauN CeRi said...

miaahahhaaa..risau2..xterkate risaunye~

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David