Saturday, December 11, 2010

Hari ni aku x pg Malaysian Festival tapi diorg yg baik hati bg aku nasi kerabu free =)

Assalamualaikum...


Semalam adelah hr aku tertido mati selama 14 jam (xpe, aku ade MC)..
Serious mmg aku xsedar pape okeh.. bgn2 je ade 5 msg, bukak laptop ade 3 off9 msg kat ym, 1 off9 msg kat skype.. terus membeliakkan mate, menutup mulut, menggeleng2kan kepala.."alamak cmne ni cmne niii"
Setelah seminit dlm keadaan demikian, aku pon kembali berlagak biasa spt tak ada ape2 yg berlaku. Konon-kononnya sume dah setel. Berharap hosmet tak marah sbb sbnanye dr ptg semlm die msg nak mintak aku teman die pg bank.. Tapi apakan daya, aku dah slamat mendarat di Venice semalam. Bes jugak pg sane.. :P


Pkol 4 lebe waktu Jakarta, aku dah tercongok dpn laptop. Terpakse amik flite pg2 buta uolzz.. Flite siang2 dah sold out.. Penat seyh terbang jauh2 ni..muehehe
Ok.sudah2 lah berangan tuh tiqah.


Lps beberapa menit buang mase dpn laptop walaupon tgh mamai.. Tibe2 rasa nak mkn chewing gum. Aduii, nak bgn pg amik pon rs malas sgt.. Tapi aku gagahkan jugak..

hey! credit to google :)

Hurrrmmm..yg aku mkn tulisan die of kos la bahasa cni kan. Tajuk die "permen karet". Permen tu gula-gula, karet tu getah..gula-gula getah. 

Ok dah dpt chewing gum. Tibe2...aku rs ngantuk balik..sbb lame sgt nak tggu manis die abis.. Naik balik ats katil.. 5 minit lps tu, dunia yg gelap terang kembali. 

Alamakkk..ni msti aku tertelan chewing gum tadi.. Terus keluar slide show anatomi gastrointestinal depan mata aku.. Yes, aku bole nampak kat mn chewing gum itu tadi.. xpe, insha Allah die akn kluar semula dgn selamat.. :D Sbb aku tau die xkan diserap melalui salur pencernaan kite ke peredaran sistemik. Mmg kompem xde jln lain melainkan defecation process.

Danggg!!! Tetibe memori semasa aku kecil menerpa dalam benakku, di mana aku pernah tertelan duit syiling dan besi jam tgn yg lebe2 dan dipotong tu sbb aku suke kolom2 die waktu aku kecik2 dulu... Ahhh..xkuase aku nak pk panjang2.. Aku rasa aku slalu igt kejadian tu.. xpnah miss dlm setahun.. Tapi alhamdulillah walaupon dulu kecik2 aku slalu tend to do things that are not really gorgeous (gorjes lagiii), but hey i'm here writing about those old stories..tehehee..

Aku kecik2 suke nak telan benda-benda yg ade dpn mata aku. Ada sape2 yg mempunyai perangai cam aku?? Ataupun yg lagi awesome?? Eh. awesome ke? :D

4 comments:

zacky ~786~ said...

haha.~
ade2.. sy kecik2 dulu pernah tertelan wet RM1 syiling..

adess// cm xleh nk bernafas seyh..!!
lama tau amik masa nk kuar...
dh kecik halkum pn xde lg..ishhk3...

p alhamdulillah.. hidup gak sy skrg ni ha.. hehe

Si DauN CeRi said...

waaaa..duit syiling rm1 adelah antara duit syiling yg tebal , berat, dan agak besar.. kire hebat lah awk bole survive.teheehe alhamdulillah selamat kan?

*yes saye tidak berseorangan! hahaa*

Azie Azra said...

sedap x nasi kerabu datin kiah?balik smlm nk mam da basi lak kelapa tu.majuk ngn wa kot sbb tggl die kt uma!hua3

Si DauN CeRi said...

alamak..antara ajk datin kiah enteprise ade kat cni lah.. iye azie, mmg sedap lazat hingga menjilat jari gua.. wakakakkkaaa thanks! =)