Wednesday, December 22, 2010

Yeayyy my first entry in Malaysia!

Assalamualaikum...


Apa khabar semua??? Sehat kah? Demam kah? Selesema atau batuk kah? Aku sehat walafiat alhamdulillah... =)
Semalam smpi umah nak dekat pkol 3 pagi uolsss... Ngantuk gile babai ok.. Dah la flite delay 2 jam. Kenoneng aku tggu lame2.. Nak berborak, balik sengsorang pulak... huhu


Gamba kat atas ni time aku dah check in dah, tu yg dapat tau flight delay tu.. Padan le aku tgk kaunter KLM sume tulis flight pkol 9.05 malam. Aku dah fikir aku silap kaunter ke ape, lepas tu tanya akak dekat tu cakap mmg betul kat situ, cume flight delay.. Jalan jem. heh. xde maknenye nak jem derr.. Sbnanye sbb flight dari Amsterdam lambat tiba Jakarta.. Cuaca xbrape nak baik.. Memang masa on the way tu cuaca xbes. Agak hujan dan ada kilat.. Makanan pon lambat lah die edarkan.. Tapi bau makanan die 10 minit terbang dah bau dah.. Aku dah la xdinner lagi..

Eh nak tau tak, semalam aku duduk sebelah mat saleh tu. Bagus lah die, ade good manners.. Walaupun die dah duduk elok2 dan pakai seat belt, kalau ade org nak letak beg kat ats kepala tu susah ke an, die terus bangun dan tolong org tu.. Nak2 perempuan kan, yg biasanya rendah dan susah nak sampai atas tu nak masukkan beg betul2.. Aku kagum betul dgn sikap pakcik tu yg sgt baik hati.. Huhu.. Rajin senyum pulak tu.. Kalau tiap kali pramugari datang utk bg ape2, mesti die tlg paskan kat aku.. Walaupun sampai je tangan aku utk ambil dr pramugari tu.. Baik hati pakcik tu kan? Lepas tu satu lagi, aku kagum dgn org putih ni sbb diorang sangat rajin membaca taw.. Walaupun dalam flight tu goyang2 sbb cuaca buruk, die tetap membaca buku die yg agak tebal tu.. Aku bukanlah pertama kali duduk sblh mat saleh, jadi kira relevan lah aku nak kate yg org putih ni rajin dan suka membaca kan. Hehehe Tapi mmg biasanya diorang xtidur dalam flight.. Sebaliknya baca buku.. Aku pulak? Kalau tak tidur, dengar lagu.. Huhu Beza betul attitude tu..


Saja je letak gamba ni sbb teringat yg aku dapat chrismas suprise hari tu kat Kenny Rogers Roasters.. Anda bole rujuk entri yang INI YA... Hehehe.. Kalaulah aku bertuah selalu, alangkah seronoknya hidup. Okay lah.. ayahanda pon dah balik umah.. Nak pergi cari pasal pulak. Haha..bukan dgn ayah tp dgn adik perempuan aku. Ok babai.

4 comments:

MIMIE AIZA said...

wooo.. sudah pulang ke tanah air
welcome home !

:)

Azie Azra said...

kesah balik kg azie pun sedih gk.nnti la update.nangiss :(

Aisyah AR said...

mesti best lawat tempat orang kan...huhu...nnt share lah ya..heheee...

Si DauN CeRi said...

@mimie aiza; mekaseh2..hehe

@azie azra; huuuu..nape ni azie tomey2? meh nangis kat bahu tqah meh..

@ aisyah AR; eheeee..sy blushing lah awk follow blog selekeh sy ni..trime kasih sangat..inshaallah, sy akn crite lg lps ni..=)