Friday, December 31, 2010

2011 is on its way!

Salam.


Tinggal lagi beberapa jam sahaja, kite akan masuk tahun baru. Aku berdebar-debar jugak ni nak masuk tahun 2011 ni. Salah satu sbbnye ialah, aku xsempat nak plan apa2 wish ataupun azam utk tahun baru ni. Tahun 2010 punye azam..rasanya alhamdulillah aku berjaya capai tp mungkin xsemua lah kan. Apa dia azam tahun 2010 itu hari, aku tamo crite cni lah.. Biau aku simpan okeh.. Lagipun, kan nak masuk tahun baru dah ni..


Blok baru naik cuti ni katenye plg lama dlm sem ni, aku rasa mcm susah je.. Tapi xsure la blok ape. Neuroscience 2 ke agaknye? Ntah lah cik Meon.. (mane la plak dtg Meon eh?)


Haaaaa...aku rasa, aku nak berazam nak simpan duit lah tahun baru ni.. Nak kurangkan berjoli di luar. Hahahaaa..siap lah kau tiqah member UKRIDA bace nih, abes diorang asik warning aku jgn kluar berjoli. Huhu.  Lagipun, kakak2 cnior kate, elok kalau dr skarang dah simpan duit..pasal esok nti klinikal byk pki duit.. Yang lain2 pulak..errmmmm mungkin esok baru aku bole fikir betul2 kowt wishes list aku. Haih~


Secara keseluruhan, 2010 adelah antara tahun yg boleh dikatakan mencabau, byk jugak dugaannya, tp kenangan manis pon byk jugak.. Nak kata tahun terbaik yg aku pnah rasa tu, mungkin tidak. Tahun paling tak bes pun bukan juge.. Average sahaja.. Tapi kejadian2 sekeliling aku dlm tahun 2010 ni mmg byk lah..mmg bukan melibatkan aku, tp aku pon terasa jugak lah..misalnya pemergian arwah Din Beramboi, ahli keluarga sahabat2 aku yg blajau sama dgn aku di Jakarta, dan jugak bnda2 bes mcm Malaysia menang piala AFF Suzuki tu kan.. Banyak lagi lah kalau nak mention sume cni, xlepas tgn beb. Heheh


Selamat menyambut tahun baru utk semua ya.. Moga2 kita semua dapat menjadi insan yg lebih baik tahun 2011 ni.. Mana yg kurang tu kita sama2 tingkatkan, mana yg terlebih2 tu kita seimbangkan balik.. Biau bersederhana..ye dak? Kalau yg terlebih tu bnda baik..mungkin kte patut kekalkan.. Hah, tu kat TV tgh baca perutusan tahun baru tuh..hehe Aku bole sehat duk menulistaip kat cni..

Okeh. Slamat tahun baru ye!!!   ^_^

9 comments:

Sunah Mohammad said...

salam ziarah~ follow sini~

jom baca entry tahun baru~

Si DauN CeRi said...

@sunah mohammad; okay..i'll check out ur link.. tq yea..

Azie Azra said...

yup!xsempat g pikir pe azam 2011.thx utk semua yg kite harungi sama2 thn 2010 :)

Si DauN CeRi said...

@azie azra; trime kasih juge! anda kawan yg baik~

Cerra said...

Selamat tahun baru! Semoga azam tahun ini tercapai :)

Si DauN CeRi said...

@cerra; selamat tahun baru juge ya!!

~WaNniE~ said...

Happy new year

AbByYGcOmEL said...

hepi new year sis!!

Si DauN CeRi said...

@abbyygcomel; epi new year to u too! hehe