Tuesday, February 15, 2011

1 ummah 1 malaysia..

Assalamualaikum semua...

Hari ni 15 februari, bersamaan 12 rabiul awal 1432 hijriyah, mcm yg kita semua tau merupakan birthday nabi kita nabi Muhammad s.a.w... Haaa selawat, selawat jgn xselawat.. Muga2 kita semua diizinkan mendapat syafaat baginda nanti oleh Allah, dan muga2 kita semua dgn suksesnya terdeteksi sbg umat baginda nanti di akhirat, inshaAllah... Aku yg dah lama tak tgk tv kat msia ni baca dr blog org lain la yg slogan tahun ini ialah 1 ummah 1 malaysia.. Tu pasallah tajuk entri aku hr ni mcm tu... *ooooooooooooo*


Tau tak ape kat atas ni? Hehe Ni adalah antara menu makanan kat restoran jepun, nama die Hoka Hoka Bento.. Restoran ni disahkan halal oleh Majlis ulama indonesia.. Konsepnya makanan jepun.. Mula2 aku denga makanan jepun langsung berkata tidak. Tapi satu hari tu aku terjebak jugak kat restoran ni.. Suprisingly xde lah mengarut sgt pon makanan die, mcm nasi berlauk je cume lauk die dah fixed to certain packet.. Kene pilih nak packet yg mana, dan konsep order die sama mcm typical fast food restaurants.. order kat kaunter, time tu jugak bayar dan dpt makanan. Lepas tu, harga die affordable la..takde lah mcm nak buat aku hot sgt.. Tambahan lagi, aku suka jugak lauk die..sedap! Tak sure la Hokben ni ade ke tidak kat Malaysia..

Jadi sebenarnya aku mmg tgh lapar pon skang ni.. Memang tabiat aku kalau lapar dan tidak ada makanan di depan mata, aku akan google gamba makanan yg aku teringin nak makan.. dan tenung sampai kenyang. Oke tipu. Tak kenyang derr tgk gamba je beb.. Ko tgk aa kejap lagi aku berlari keluar cari nasi.. Kah kah kah. Kalau perasan, blog aku ni mmg byk jugak crite pasal makanan. Dasar makanan betul!

Tak sabaunye nak balik 19 febuari ni yeye...yeye! Aku da nak cuti sem ni..hehe Ye, cuti kitorang mmg tak sama dgn kat Malaysia.. Jadi, mmg menjadi masalah jugak la utk berjanji nak jmpe dgn kawan2 kat Msia.. Yg kat negara obersi tu apatah lagi.. Kecuali yg blajau kat Mesir la, sbb la ni diorang cuti.. Mana2 yg balik Msia tu haa boleh la kowt2 ade plan nak gather ke an an.. 

Pernah tak ade org tacing2 sentap ngan korang, tp korang taktau knape diorang tacing ngan korang? Sedihnya perasaan~ wuwuwuuu

9 comments:

Ujang9897 said...

mcm best jer..

slmat bercuti

Si DauN CeRi said...

hokben sedap!

thank u.. =)

Mat Ganu said...

salam mawlid nabi...^_^

Jawahir Madeaming said...

aku x balek cuti...
uwaaaaaaaaaaaaaa...

Si DauN CeRi said...

@mat ganu; salam maulidur rasul juga.. =)


@jawahir; pasai pa hang x balik, jawahir? dah2.. pi beli tiket naa...

zacky ~786~ said...

sedap laa mkanan tu..~ huhuu..

emm tacing.. pernah la jugak... wat derk jer.. lme2 ok la org tu.. hehee.. p klw tacing melebih2 smpai thp tak tegur... kna tanyer la kt die.. ape punca sgale penyebeb.. supaya xd tacing2 lg.. peace ;)

Si DauN CeRi said...

@zacky; hokben mmg sedap!heee

trime kasih ats kata2 awk.. tak baik kan tacing lebe2..sket2 suda...

shah amirul said...

perh mesti makan byk2 kan?

Si DauN CeRi said...

@shah amirul; mesti! makan tu penting..hehe