Monday, February 21, 2011

Aku Minah Pokpek Pokpek.. Engkorang ade?

Assalamualaikum..

Okay.. Apa kabau sume? Btw, aku dah ade  kat Melaka dah..yahoooo!! Tadi aku tgk crite Pearl Habor buat ke sekian kalinye..Sebab sebelum ni tgk xpernah nak abes.. Tadi, baru bole tgk sampai abes sbb takde penghalang.. Yes! Sedih woo.. Naseb baik xde org kat ruang tamu tadi. Apa lagi kan, mengongoi la aku tgk part Danny tu mati tu.. Bersungguh-sungguh dan beriltizam aku melalak kat depan tb tadi. Yes!

Eh. Alamakk... Lupa lak nak kemas luggage kat bawah. Opss.. Tapi takpe, ade peluang lagi.. Selagi ayah atau ibu blom mengeluarkan nada soprano mereka, itu bermakna aku masih punya peluang utk memalaskan diri mengemas luggage. Kah3. Eh. Aku tak dinner lagi. Lapau la pulak perut.. Permisi dulu yep..


-------------------------------------------Sehari kemudian-----------------------------------------------


Har har har. Mintak permisi sebentar tengok2 sehari kemudian terus.. Tak boleh pcaye aku ni.. Ish3 Duduk bersantai kat umah ni memang byk betul godaan setiap saat. Ada tv, ada kucing2, ada gitar, ada makanan, ada makanan, dan makanan lagi.. :D Siang tadi ikut ayah jalan2 setelkan hal die, memula ayah kata nak ajak pg sarapan kat kedai. Lepas tu abis satu kampung die bawak round.. Bes jugak.. Duduk umah lama2 pon nanti asek tdo ngan makan je.


Tadi, ikut ayah balik umah lama kejap kat Bukit Rambai.. Fuhhh ayah dah renovate rumah lama, memula tengok ingatkan umah sape la ni.. Dah lain beno dah rupenye.. Patut lah ibu ade cakap hr2 ayah beriya benau renovate umah lama.. Rajinnye ayah ubah suai umah lama tu, bile aku tanya sapa nak duduk ni mcm ni punye lawa? Ayah kate, "ehhh,.. famili le nak duduk.." Dalam pale otak aku, mungkin die nak suh aku duk umah tu ngan laki aku sok kowt.. ahaks! Memang dasar peransantan.. Blajau pon xabes lagik.. Ceyt!


Tadi tak bawak pulak henfon, kalau tak bole snap2 gambau umah tu yg dah hampir siap diubah suai oleh ayahanda.. Warna cekelat ade light purple mcm belog aku ni jugak tuu! Wahhh selera anakanda dan ayahanda same lahh.. haha


Sempat aku belek2 album lama2 masa aku kecik2 dulu.. Tergelak aku sorang2.. Kelakar betul bile tgk gigi rongak aku, dengan spek bulat.. aish.. Dah la rambut style tempurung kelapa tu.. Dulu2 mana ade org potong layer kan? Memang sedara2 sume pon potong rambut mcm tu.. Kirenye, time tu mmg dah style abes dah rambut pesen tempurung kelapa tu.. Korang dulu rambut mcm mana? Heee


Kejap je masa berlalu.. Adik bongsu aku pon dah nak SPM tahun ni.. Rasa mcm xpcaye dah umur aku nak masuk 21 tahun this year.. Biaq betuii??!! Aku rasa mcm baru je abis sekolah..wuwuwuu Tu laa..dulu masa sekolah, xnyabau2 nak abes skola lah, nak cepat2 besau laa.. Skang bile umur dah byk ni..rasa nak jadi kecik balik pulak.. Manusia mmg tak pernah puas dgn ape yg die ade kan?

4 comments:

misz nana said...

wuu.. lama x layan pearl habour..best2...

Si DauN CeRi said...

@misz nana; heee.. syiokkk sangat.. sedih pon ade.. dah la hensem2.. =P

yan_n.i.m said...

org melaka upenyer.! hehe

daa umo 20an laa nih.. dewasa gituewww.. yan baru belasan.. *perasan mude*. haha

Si DauN CeRi said...

@yannim; tula.. cam xcaye je dah setua ni..haha

besnye masih belasan tahun.. ~ nikmatilah selagi ada.. =)