Monday, February 14, 2011

Aku bukan sape2..

Salam dan selamat malam semua..

Aku tak pandai menulis yg indah2, tak pandai nak bermadah berseni.. Kalau kau suruh aku memekak aku pandai la..Hehe Tapi kadang2 hidup aku ni memaksa aku utk menulis. Memerah otak utk melahirkan dan meluahkan perasaan dlm bentuk kata-kata.. Sebab aku lega bila dah buat camtu. Tu sebab aku ade diari. Tapi diari tu diari, blog tetap blog. Bagi aku, diari aku dgn blog aku adalah dua bnda yg berbeza uol.. Apa yg ade dlm blog ni, kemungkinan besa xde dlm diari aku sbb ape yg ade dlm diari aku sesungguhnya tak terjumpakan pun dlm blog ni punnnn... (ni sume pengaruh johan raja lawak tu. blame him! hehe)

Aku paling malas nak ape taw, yaitu nak emo. Siryes rimas kalau nak emo2 ni. Serabut beb pale otak. Rasa macam nak g beli eskrim Magnum kat Tomang tol tu, tapi kedai tu mmg sengaja.. Asal aku nak beli Magnum je stok Magnum die habis. Mana ati gua tak panas an? Dah la mmg cr Magnum sbb tgh emo, bertambah-tambah la emo aku dibuatnye. Hish. Rimas! Rimasssss!!

Sampai cair ko tau cekelat cloud 9 aku.. Cube bayangkan betapa bahangnya bilik aku, kan aku dah kata tahap microwave.. Haha Tau kan cloud 9 classic tu kan mampat kan isi die, letak lam bilik aku jd gelonyeh (gelonyeh means lembik2).. Kalau letak air dlm tumbler pon jadi panas. Memula tuang air kat bawah, teguk sket rasa sejuk je kat tekak ni.. Bawak naik bilik, lepas beberapa minit, teguk lagi rasa panas.. Macam air dlm kereta yg ditinggalkan lama kat parking lot tu.. Huhuhhh... Bile la nak musim winter balik ni.. Huwaaaa

Lapau aa pulak malam2 ni.. Kalau dapat cekodok kosong cecah sos cili alangkah nikmatnya punn... Ditambah pulak dgn kopi o ke teh o ke kan.. Wullamak aii.. sedapnye nokk.. Tapi tinggal angan2 aje aa, tepung pon takde, nak cekodok apenye. Adeyh~ 

Aku rindu tahun 90an. Rindu rindu rinduuuu... Indahnye klua jalan2 pakai gaun kembang, terasa mcm Taylor Swift kejap. Hahahahaaa Padahal zaman tu Taylor Swift pon takde lagi, maksud aku, blom dikenali org ramai lagi..  Dulu2, aku ngan sepupu2 aku mmg selalu pakat klua jalan2 pakai gaun kembang, corak bunga2.. Sebab ade sorang makcik aku ni mmg pandai menjahit, so memang die la yg design gaun anak2 die.. Kadang2 ibu aku tempah sekali kat die.. Bile famili kitorang ade vacation, dah semua bantai pakai gaun sepesen je.. Kelakar plak bile ingat.. Tapi bes! Plus, aku rindu nak makan masakan arwah nenek aku.. Siryes masyuk gile sambal ikan parang ngan kuah pindang die... Ya Allah sedapnya!!! *telan air liur*

Korang pernah kena gigit lipan tak??

6 comments:

bunga said...

xpenah kena gigit..bunga yang gigit ada..hahahaaaaaa..

Si DauN CeRi said...

hehe.. bunga gigit lipan ke????? woah! sy takut la ngan awak... *lariiiiiiiiiiiikkk*

y-A-n-A said...

teringat dulu2 selalu pakai gaun.. rasa macam puteri pulak.. cehh.. melampau habis sy punya feeling.. :DD

Si DauN CeRi said...

hehe... tu la, mmg mcm princess pon.. pakai crown sekali, mmg ade gaya dah tu.. heee

sissyira said...

salam


rindukan zaman dahulu kala jugak..ngeee

Si DauN CeRi said...

wsalam sis,

rinduuuu...uuu...rindu serindu rindunyaa...aaaaaa....

hehe