Tuesday, February 1, 2011

Dulu aku antisosial..

Salam aleik..


Kalau kawan2 lama aku tgk aku skarang mesti diorang terkejut beruk..hehe Dulu aku skola lower form (form 1 sampai form 3) kat Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Rambai, Melaka. Tahun aku masuk situ tu, tahun pertama skola tu dibuka. Masa tu ade batch aku, dgn batch atas aku je. Betul2 budak form 1 dgn budak2 form 2 je yg skola kat situ pada waktu tu.. Kira kitorang ar yg merasmikan skola tu.. Meja kerusi semua kitorang yg merasa dulu..


Aku dulu form 1 sampai form 3 duduk kelas perempuan. Sekolah tu sekolah campur tapi kelas aku xde laki. Sebab aku dulu aliran agama (KAA).. Aku tak tau aa ape motif die buat KAA xde budak laki, padahal budak2 laki la yg nak kene kasi ajau sket lebe2 agama2 ni kan.. Agagagagaaa oke2 gurau je (aku x racist uoll) Jadi kelas rancangan khas (RK) dgn kelas harian biasa lah yg ade boys.. Oh ye, skola aku tu skola asrama harian.. Ada yg duduk asrama mcm aku, ada yg balik hari..


Rindu gile dak2 geng aku time lower form dulu.. Kitorang dah berpecah-pecah bile naik form 4 tu.. Sume dah lain-lain kelas, dah pindah2 skola, termasuk lah aku.. Aku tercampak ke Muar.. SAMURAI namanya. Eh. SAMURA lah.. silap..silap.. hehe Bila masuk SAMURA banyak sgt benda baru yg aku alami.. Duduk di kalangan pelajar2 elit ni xsama dgn kat skola lama dulu tu.. Ada la pro dan kontra nya kan..


Tapi aku selalu teringat satu crite ni yg selalunya kalau crite pasal asrama je aku akn teringat..hehe Dulu, aku jenis yg sgt lah xhiraukan tudung aku matching ke tak dgn baju yg aku pakai taw.. Hahaha.. Kalau minggu tu turn aku pakai tudung biru, so aku akn pakai tudung biru tu je untuk pg prep tak kira lah baju apa pon yg aku pakai.. Aku tak pernah sedau pon yg bnda ni menyebabkan aku kelihatan tersangatlah unik dan "gojes" di mata orang2 yg melihat.. Sampai lah satu hari ni kakak senior dorm aku tegur aku masa aku tgh siap2 nak pg prep malam...


"Tiqah.. awak matching2 lah sket tudung tu.. kasi sesuai dgn baju.." sambil akak tu sengih cover2.. Aku rasa dak2 dorm aku time tu mmg sengih2 sume.. Haa amek kau. Betul2 start drpd tu lah aku baru perasan kepentingan pakai tudung yg padan dgn baju.. kah kah kah.. Yelah.. kau bayangkan kalau minggu tu aku pakai tudung biru, jadi xkira lah aku pakai baju kurung merah ke hijau ke kuning ke sumenye akan dikenakan dgn tudung biru yg satu itu.. So aku mmg kelihatan mcm clown aa dulu kat skola. Clown yg skema.. heh~


Kalau aku comel cenggini tape gak!
Aku kalau ingat zaman skola aku dulu mmg aku tepuk2 dahi tau dak.. Sebab mmg serabai siryes! Heihh siryes serabai. Kompem! Tapiii tapi tapi... aku ada geng... Die kat US skang buat sains aktuari.. Budak tu mmg lah spesies kuat belajar.. Nanti senang2 aku crite lagi kay.. Crite panjang2 pon mendatangkan bosan pulak karang.. Hehehe...

Till then... Buhbye~

24 comments:

PendekarPetai said...

tudung biru, baju kuning, seluar merah, kasut hijau... perghhhhh.. style.. haha

Si DauN CeRi said...

@pendekau petai; kah kah kah.. style lah sangat. da mcm org gile dah gamaknye.. adeyh!

nazrul ashraff said...

haha..memang style..

Qamarul Sahid said...

saye dari dulu sampai skrg anti sosial hahaha.. sayepun KAA gak dulu.. hal anti majnun?

Si DauN CeRi said...

@nazrul ashraff; tak style langsung oke.. pcayelah!!

@qamarul sahid; ehh la yeke??? same le kite!! la..anti musy magnun.. kih3

arab buku dah xingat sangat. arab mesir ingat lah.. ma tafa'lu fi hazal waqt??

Si DauN CeRi said...

ana lahh silap pulakkk.. hahahahha *malu kejap*

Qamarul Sahid said...

ashhadu an ala'ba laptop.. ha3 hancusss

Qamarul Sahid said...

@si daun ceri

mengaku makcik plak Aunty ha3

Si DauN CeRi said...

@qamarul sahid; hahaaa... udah2 le tu arabnye.. tp kire terer aa awk igt agi an?? hebat2..

ooo... mak cik dipanggilnye kite. awk kene hormat sy sbg aunty. huahuaaa

Qamarul Sahid said...

ala bape patah je sye ingat..

FasiHaH SupiaN said...

biasalah tu..manusia berubah ceri..:)

Si DauN CeRi said...

@qamarul sahid; oke le tu... drpd hilang terus an..

@fasihah supian; manusia mmg berubah.. heheh

sissyira said...

salam malam rabu =)

syira lagi teruk, sampai sekarang anti sosial..haha

yan_n.i.m said...

har har har.. klo biru, cantek gak.. :P konpeimm kebabowww.. ngeh3

Si DauN CeRi said...

@sis syira; salam.. hehe xkan la kowt.. mungkin bkn antisosial, cuma xminat bergaul sgt kowt.. sama la sy pon.. hehe

@yan_nim;huahuaaa... itu lah pasal. sy dulu colour2 ni asek out je... org kg kate aoottt... har har har

Si DauN CeRi said...

@sis syira; salam.. hehe xkan la kowt.. mungkin bkn antisosial, cuma xminat bergaul sgt kowt.. sama la sy pon.. hehe

@yan_nim;huahuaaa... itu lah pasal. sy dulu colour2 ni asek out je... org kg kate aoottt... har har har

Azie Azra said...

haks.tika skank gorges ! =)

Si DauN CeRi said...

@azie azra; ahahaaa.. xgojes langsung pon.. still selebet jugak tapi better aa drpd dulu2.. :))

qishie said...

kat matrix tak cemtu pun.

Si DauN CeRi said...

@qishie; hehe.. sbb senior skola tu da tegur la.. kalau akak tu xtegur, smpi skang agknye pki baju merah tudung biru..hahahaha

qishie said...

hahaha..ye ke..kalau kat matrix, yang tegur tu nanti mesti didi. :p

Si DauN CeRi said...

@qishie; mesti laa... kikiki tak pon dak2 aras yg prihatin akn ke"gojesan" yg melanda dr ini.. hahaha

HaNa HoNeY said...

baru unik tuh
hana pown kalo tgk gmbr zaman sekolah tuh
mau gelak guling2
hhaha

Si DauN CeRi said...

@hana honey; uuu... unik ke hana.. hahaha... mmg betul, kalau belek2 album zmn skola dlu kdg2 rs frust dgn dr sendiri..wakakakaka