Thursday, February 24, 2011

Nampaknye macam tu lah..

Assalamualaikum..

Boleh eh tajuk mcm tu? Hahaha.. Patut lah dulu kat skola susah nau aku nak dapat A pelajaran bahasa Malaysia.. Patut lah kene marah ngan cegu Fatimah tu.. Padan muke sendiri. Yes! Mood aku nak update entri asek down je disebabkan laptop aku yg selalu hang tak tentu hala ni.. Kalau penyembur nyamuk Ridsect tu berefek terhadap laptop ni, mmg aku dah sembur sebotol. Tengok die serik tak serik nak buat hal. Tapi apakan daya, aku marah2 die pon die mmg buat dek je.. Heih! Hangin betul aku!

Memang normal ke ek laptop corrupt after 3 years of usage? Aku beli laptop ni (diri sendiri sile jgn nak prasan beli laptop ni ye, beli seluar jeans Levis sepasang pon menggigil nak kluar duit, nak beli laptop sebijik kunun) masa taon 2008, masa nak masuk belajar dulu.. Taon ni dah 2011, kire 3 taon aa kan pakai.. Asek hang je geram betul plak aku rasa.. Aku tgk membe2 lain beli laptop lebih kurang sama masa dgn aku, elok je sehat lagi laptop diorang.. wuwuwu

Ape byk bebenau ke virus kat laptop aku ni eh? Hari tu balik msia bulan 12 hari tu dah antau org betulkan.. Tahan le bbrp minggu die senonoh aje pe'el dgn aku.. Lepas tu, die buat dah pe'el.. Cmni aa kau ye ngan mak?

Jadi, sementara aku cuti ni, aku rasa memang wajar lah aku usha laptop yg baik di pasaran.. Nanti sok dah balik Jakarta, nak cari tukang laptop pon kene pg mall bagai.. Adeyhh.. Malasnye rasa, duit teksi lagi.. Dah tu kang kalau tinggal kat kedai die, nanti nak kene dtg lagi.. hurmmm

Ke aku seorang anak yg xbaik kalau mintak org tua sponsor laptop baru eh? Aisemen..

12 comments:

qasehraihan said...

kesimpulannya kena ilmu2 baiki komputerla..xpun cari pakwe akar komputer...hahahahahahaha

IFA Athirah said...

jgn beli sony vaio!model bru die problem dgn motherboard.huhu http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

nazrul ashraff said...

ceri belajar kat indon kan?? wiii..boleh la masuk dalam bloglist vampire..hee..vampire go to oversea..:p

Fathiah Hamim said...

mintak sponsor separuh ke? pastu janji kat diorang bagi result gempak. haha

champz said...

Beli kt mesia je la tqa.. kt indon mahal beb.. masuk duet teksi lg la melampau hawau mahal die..

ko g la cek blog mak ak.. latest entry die ade psl cmne nk bli laptop.. XD

Qamarul said...

tak jugak 3 tahun.. kenkadang life time kalau kite jage leklok..

tapi kena assume gak laa benda tue leh corrupt or expired..

cam saye kalau barang2 letrik cam handphone, jam or papelaa mmg saye akan rekod date beli so dalam 2 3 tahun guna tu kalau rosak takde laa rase ralat sgt n dah prepare utk beli yg baru..

Si DauN CeRi said...

@qaseh raihan; hurm..tu la, sy ni mmg la ilmu komputer ni bole smpi tahap hampir fail..hehe nak cr pakwe pakau komputer pon rasa rendah diri je..haha

@ifa athirah; yeke?? baru nak usha brand sony vaio.. kalo gitu xjadik lah..heee thanks!

@nazrul ashraff; haaaa...boleh2 tade masalah, bab2 join bloglist ni mmg sy suke..hihihi

@fathiah hamim; aaaaa... ade jugak terfikir nak bt camtu..hihi

@champz; aah kan champ..tu le aku igt nak beli kat msia je.. blog mak kau ade crite ek?? boleh aa aku tgk2.. tgh dlm proses nak usha ni..hihi

@qamarul; mungkin sy yg ganas kowt.. sbb org lain sy tgk elok aje.. tp btol la awk ckp tu, ade jugak la kowt faktor dr the laptop itself.. lps ni, sy nak jd org yg bijak dlm membeli barang..heh2

yan_n.i.m said...

aah, major cam tuh laa.. lps 3 taon, konpeimm mengong2 cket.

daa laa tukang jual daa cakap siap2, 'bese adek abes blaja daa, laptop nih sokmo hang laa'..

Si DauN CeRi said...

@yannim; tu laa... baru ingat nak tahan sebijik lapto smpi abes blaja..sob2 ni belum pape dah asek hang je.. sadis betul!

sissyira said...

salam

samalah dengan lappy kita, dah tua agaknya dia ni..huhu

adan said...

laptop sekarang ni ikut luck je.. klu bernasib baik,boleh pakai lama2.. tapi,klu nasib tak baik.. sabar je lah.. heehe

Si DauN CeRi said...

@sissyira; sobs3.. sedih mengenangkan nasib.. nasib lappy yg bakal dijadikan tukun..kikikii..

@adan; haihh..itulah pasal.. nasib2 je lah.. kdg2 beli cecanggih pon asik nak kene antau kedai.. macam2...~