Wednesday, February 9, 2011

Salah ke tak?

Assalamualaikum..

Sekarang kan bulan 2 kan? Sambutan yg femes dlm dunia pada bulan 2 ni mestilah mcm yg sume org tau kan, Valentine's day.. Aku tau mn bole sambut2 hari2 takde pekdah mcm ni kan.. Hehe Lagipon kalau kite baca sejarah Valentine's day ni..ade bnda yg xbes aa pasal hari kekasih ni sbnanye.. Apekah ia? Maka pergilah anda2 sume mencari maklumat lebih lanjut dgn khidmat acik google yea.. Aku mana ade sambut. Eh, nak sambut apenye kan, tak tawen agi maa.. Boifren?? Boifren pon belum jumpe lagi. Haih!

Tapii... Sempena hari kekasih ni, banyak la kat mall ade jual cekelat bermacam bentuk.. Tapi mestilah mostly bentuk love dan ade tulisan2 cinta kan kan kan.. Baru2 ni aku ada la beli sebatang cekelat bentuk love.. Aku suka makan coklat.. Kan pnah aku crite kan dlm entri yang INI.. Yang pasal cekelat bentuk bunga la bole buat bentuk huruf2 la.. Comel gila!


Kat atas ni la cekelat tu.. Sedap taw, bukan rasa mcm cekelat yg banyak gula tu.. No no no.. Die xrasa mcm cekelat murah pon.. Tapi takde lah sesedap Ferrero Roche tu.. Oke sedap. Dah lama tak makan ferrero roche.. Ekceli time aku beli coklat love tu aku terlupa yg bulan ni bulan dua dan ada valentine's day.. Patut aa byk gile coklat mcm2 perisa dan mcm2 bentuk.. Rambang mata okeh.. Tapi aku khuatir die xsedap, tu yg decide beli sebatang aje.. Lepas ni nak beli lagi lah.. Diorang kata kat Taman Anggerik banyak gile.. Siap bole dapat teddy bear lagi hanya dgn Rp 54000. Cool!!

Salah ke ek kalau aku beli coklat2 sempena hari kekasih ni?? Salah ke salah ke? Sebab aku bukannya niat nak sambut valentine, niat aku nak melantak cekelat je. Heh~

Btw, kat atas tu jugak la jam loceng baru gua.. Dak azie yg rekemen kan. Dia kata jam yg ni smart. Aku pon suke gak kaler coklat die. Sweet dan smart. Mcm kaler belog ni lah cekelat kan.. Bunyi jam ni "kriiiiiiiiiinnnnnnnngggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!" Memang terbaik aa untuk org yg liat nak bgn mcm aku ni.. Trime kasih jam loceng baruku!

Mintak maap la kengkawan, aku nak sgt blogwalking ke blog2 korang, tapi kan.. emmm.. ah tak kesah aa kan, pokoknye, inshaAllah nanti bile dah setel ape2 yg patut, aku blogwalking puas2 yea..

Till then, have a nice day!!

Much love,
me

8 comments:

dyea irdina said...

akak tak sambut valentines ni tp bila ari dia akak akn bg coklat n kad kat soami..sbb nanti dia akan amik kad je..coklat bg akak unt mkn..pandai tak akak..hehhe

Si DauN CeRi said...

@dyea irdina; mcm tu ke kak?? akak mmg bijak.. hehehe geram kan tgk coklat mcm2 bentuk n promosi harga murah2.. emmm...nyam!

ziema said...

ala bkn kmu smbut pon kan? mkn jek. coklat weh sdap tuuuu..
ibarat mcm kte mkn limau time CNY tu.. hehehe.. :)

Si DauN CeRi said...

@ziema; hehe.. bole aa sy beli byk2 lepas ni.. nyam2.. thanks.. =)

Ain Tralala said...

"kurangkan manis dalam makanan,tambah kan manis dalam senyuman" he2.. mai kita sambut maulidur rasul drpd sambut benda ntah pape..kan?

Si DauN CeRi said...

@ain tralala; yeah rite.. hehe sy tak sambut pon, nak beli coklat je wak.. =) thank you, comel la nick name ain ni.. tralala~

Qamarul said...

haha saye ingatkan jam loceng tu pun coklat!!!!!!!!!!!

Si DauN CeRi said...

@qamarul; haaaaaaaaahahahhaaa!!! cmne awk bole pk jam tu coklat??? mestilah dah cair dan mengotorikan pun laptop saye punnnn... hahah!