Monday, February 7, 2011

Zaman kanak-kanak yg penuh fantasi..

Assalamualaikum..

First of all, aku nak gelakkan diri sendiri dulu sbb buat tajuk skema hari ni.. huaaaaaaaaarrrgggggggahahahhaaa!! Oke dah. Ye ye aku mmg sedar diri bahawa aku pon skema in person tapi nampak je skema okehh.. Jiwa gua mana ade skema derr.. Tak caya sudah ape bnda ntah tu terbelah-belah. Kah kah kah.

Korang dulu suke x berangan masa kecik2? Aku dr kecik sampai la kasut saiz 5 skang ni pon suke betul berangan.. Wuwuwuu.. Bukan berangan ape, aku suke berangan tentang dunia fantasi.. Tu sebab aku suke fairy tales, crite2 fantasi mcm Harry Potter, Twilight, etc etc.. Sukenye sukenye aii.. Aku tau bnda tu sume dah terang2 tak logik kan, ade ke naik atas penyapu lepas tu boleh terbang kan.. Hehe Tapi aku tak tau knape, aku mmg suke bnda yg tak logik ni. Wakakaa..


Dulu2 masa aku kecik, aku suke sgt fikir aku nak umah mcm dlm crite Alice in Wonderland tu.. Alaa..lebe kurang mcm kat ats ni kan kan.. Warne-warni..kaler comel2.. Ingat tak ada satu crite tu pasal nenek tua yg suke tangkap budak2 pastu die bakar budak2 tu jadi biskut.. Rumah nenek tu pon diperbuat drpd biskut dan segala jenis coklat! Suke sgt tgk rumah nenek tu.. Lantas perut aku pon menjadi lapar.


Haaa... umah nenek tu takde la sebijik mcm kat ats ni tapi lebe kurang la...dan umah nenek tu lagi kalerful dan meriah.. Heee.. Itu angan-angan masa kecik2 dulu.. Masa kecik2 dulu aku selalu fikir hidup bile dah besar mesti lagi bes dan indah dan kalerful.. Tak sabar je rasanya nak membesar cepat2.. Tapi sekarang ni bila dah besar panjang (ekceli takde lah panjang sangat aku ni.. heh~) rasa mcm tak puas je jadi budak kecik.. Tapi dah xbole buat pape dah kan.. Org besa mn bole jd kecik balik.. Wuwuwuu *sedih*


Aku teringin nak menjejakkan kaki kat tempat yg bernama Beverly Hills.. Bapak aku kata, Beverly Hills ni tempat org kaya-kaya nak mamp. Nak tggu duet byk utk pg sana mcm tak tau bile je kan aku ni.. Tengok gamba2 kat internet pon jadi aa..  Oh Beverly Hills~


Kau tgk tu kedai Versace taw.. Jgn main2.. Eceh. Aku cakap cam tau sgt je kan padahal aku tau jenama Versace ni sbb tgk America's Next Top Model tuu... Kalau aku tak tgk crite tu msti aku tak tau Versace tu apa dan berfikir mungkin ianya nama kek.. Heheh Bes kan kalau dpt jln2 kat tempat dlm gamba tu, dgn topi besau yg jarang2 tu, dgn beg Coach kat lengan, posisi lengan agak dinaikkan sedikit...pakai baju dan kasut comey2.. Uuuuuu.... *berangan lagi*


Bersih kan jalan raya die.. Nampak mcm takde la spesial sgt Beverly Hills ni tapi ntah aa.. Aku berkenan. Heh~

Hurmmm... Esaimen grup aku dah siapkan.. Tinggal nak pergi print aje nanti.. Malam ni aku nak kua pergi makan Secret Recepie lah.. Aku puasa hari ni.. Ye. Puasa ganti. Tu aa mintak org belanja ntah bile aa nak belanja.. Pegi sendiri je la.. Kalau puasa je mesti gedik nak makan itu ini.. Heish.

7 comments:

nelly said...

cantik-cantiknya gambar ...

IMANSHAH said...

aku masa kecik beverly hilss pun tak tau..hehe pulau penang pun tak tahu kat mana

Si DauN CeRi said...

@nelly; hehe.. cantik2..

@imanshah; dulu kecik2 xtau gak beverly hills tu kat mn.. tp ayah suke bawak jenjalan.. bole la tahu sket2.. tp still byk ag taktau gak..haha

ziema said...

cantiknya!!!!!! *wink

best kalau dpt pegi sane.. tp entah bila la huhu :p

Si DauN CeRi said...

@ziema; tu la...sob2 kene tggu tuah dr langit..tak pon tuah terkawen ngan org yg sgt kaya.. hehe

Ujang9897 said...

sbb berangan la muke gua berjerawat..hehe

Si DauN CeRi said...

@ujang9897; ade kaitan ke berangan ngn jerawat ek..kikikii