Wednesday, February 2, 2011

Seronok kan jalan2 di mall dgn memakai selipar toilet?

Salam..


Ye aku mmg suka pakai selipar jamban toilet ke mana2 sahaja. Pergi kampus tak bole aa kan dibuatnye kene rampas kang selipar aku tak pasal2 berkaki ayam plak karang.. Ada jugak yg org panggil aku orang sakai kang an.. an an.. Semalam aku pg gathering blogger2.. Kat mall ciputra, jekartah barat... Kah kah kah. Blogger2 lah sangat.. Dua orang je ye kawan2.. Dgn MISS HAZIRAH YG COMEY LOTEY.. Kitorang pg salun sbnanye.. Ada masa terluang plus mmg ade bnda nak beli kan.. Lepas setel hal di salun tu, tetibe je kitorang bt keputusan mendadak pg mall CL dekat2 situ pulak.. Lagipun dak azie dah lapau.. Maka terhasillah gambau2 berikut..


Kat atas ni bukan kat mall ye kawan2... Tu umah aku.. Pagau yg ade cover putih tu pagau umah kitorang bertiga, sebelah yg pagau hitam tinggi sket tu umah tuan umah.. So pape hal senang je nak order. Ibuuu... nasi goreng sama telur mata sapi satu!! Eh. Gile ape nak buat camtu. Ada yg die halau aku klua kang. Baru padan muka kan? Har har har. Tu kete biru tu penanda umah kalau naik teksi ke bajai ke jalan kaki ke.. So cakap je kat bapak teksi tu "pak, ntar berenti di depan mobil biru itu ya..".. Bile dah berenti kete tu, ulur sket2 lebe kurang lepas tu cabut laju2.. mcm kan kau nak pg toilet dah sakit perut sgt2.. Kata pakai selipar toilet kan?? Kan senang sekali harung... Ahahaaa oke tak lawak.

Kan betul selipar toilet tuuu... Har har har. Heihh aku rimas betul tgk dr sendiri skang. Badan bulat mcm tong drum. Benci2. Kendian2 aa aku diet ek?? Skang ni perasaan menjadi tensyen dan makan harus dgn bersungguh-sungguh agar perasaan tertekan bisa dikurangkan uollsss... (nak gak tambah uol. ahaks)

Tengok dak azie badan slim aje.. Die ni antara peneman setia aku kalau makan kat lua.. Sporting taw die ni.. Makan bole tahan kuat dan rajin tapi badan maintain slim aje.. Tapi takpe.. gua yakin satu hari nanti gua bisa kurus dan mencapai berat badan ideal.. (eceh. non hado!!!)

Tanglung2 yg bergantungan.. disesuaikan dgn tema hari raya tahun baru cina ni kan.. Berpinau mata aku tgk kaler merah byk benau.. Eh. nak tau tak, kat mall nii hari tu ada org terjun bunuh diri dr tingkat brape ntah lupa plak.. Tapi org tu berjaya lah bunuh diri kat mall tu.. Mungkin semua org tak sangka die nak terjun kowt.. Sebab mmg rmi org suke bertenggek kat tepi2 tu.. Style kan kalau org ty "eh si polan ni meninggal kat mana dulu?"... Pastu ada org jawab "kat Mall Ciputra"... Wahhh... ade kelasss!! Kah kah kah.

Aku dgn dak azie smpi terstop tgh2 jalan sbb terkesima tgk bnda alah ni di awangan mall tu.. Mana tahu haiwan gergasi pon nak bunuh diri-diri mereka di mall agar kelihatan stylo.. Haha oke tak lawak.

Jangan nak kate aku takde keje lain asek pg berjoli je eh.. Aku byk keje taw.. Wuwuwuwuu.. Lagipon aku bukannye sengaja nak pg mall tu.. Oke jgn baling bantal kat aku. Kang aku tangkap simpan buat bantal busuk aku baru menyesal... Heh! Apakah yg aku cuba sampaikan ni sebenarnya??!! Watdefilletofisherman!!

Okeh cek cek cekidaut yaww..

12 comments:

nelly said...

Bestnya ! jalan sakan .

Si DauN CeRi said...

@nelly; hurm.. xde la sakan sgt.. sakai pon tak.. sket2 je wak..

Jawahir Madeaming said...

selipar jamban anda = selipar jalan saya....hahaha

Si DauN CeRi said...

@jawahir madeaming; yeah.. selipar jamban adalah selipar yg paling selesa dipakai ke mana sahaja.. hahaha

Joey said...

meriah jugak cny kat sane yek..ingat x ramai yg smbut kat sane..heee

y-A-n-A said...

wah.. besar nye kura2 tu!! :DD

Si DauN CeRi said...

@joey; aah.. lagipon jakarta mmg rmi cina.. tu yg meriah tu..

@yana; ehh besoooo....hehehe

Azie Azra said...

komen jawahir xle blaaaa.haks !

xsngka gmbr azie pun tersesat kt sini.bile nak mam yogurt ?azie nk p cari hadiah kt followers :)

IMANSHAH said...

salam menyinggah dan meronggeng

Si DauN CeRi said...

@azie azra; yeye azie ajak mkn lagi yeye... emmm bile2 free pon bole, tp ms terdekat ni tqah kene bt makalah kelompok...wuwuwuuu baiknye kak azie nak beli hadiah utk followers die..

@imanshah; salam... sile2.. jgn tercabut pinggang dah la.. haha

Qamarul Sahid said...

standart laa pakai selipa jamban.. saye kemana2 pun pakai selipa jamban..

masuk site je pakai safety boot.. kang tak pasal2 terpijak paku kang.. eeee

Si DauN CeRi said...

@qamarul sahid; standard eh pki selipa jamban.. kalau gitu lepas ni kompiden sy meningkat aa sket nk pki selipa jamban ke mana2.. tak perlu gentar.

seram oke paku beso2 tu kalau tertusuk lam tapak kaki. haish.