Wednesday, March 2, 2011

Akhirnya...

Salamun aleik..

Memperkenalkan, boifren baru aku yg berwarna coklat.. Sempena kecintaanku yg tinggi terhadap coffee.. Wink2

Lenovo U260 pic taken from google

Pandangan sisi..

Maka, akan bermulalah kehidupan baru sebuah laptop berwarna coklat bersama tuan barunye yg xbrape nak coklat ni. Emmm... Al-kisahnye, aku teringin nak pakai laptop jenama Toshiba, sebab tgk membe2 rmi jugak pki toshiba mcm elok je tahan lama.. Tapi, setelah dikelentong diberikan penerangan oleh abang cina kat kedai tu, last2 aku terpilih yg Lenovo ni pulak.. Memang masa usha2 yg Toshiba pon, ade rasa mcm nak yg kaler coklat mocha ni..  Yg Lenovo ni ekceli tanpa disengajakan pon..

Cmni crite die.. Yg Lenovo ni ade dua kaler yaitu oren dan coklat ni. Aku punye cerewet ni al-maklum le kan, asal beli brg je nak yg dlm stok punye.. Yg display takmo. Dasar mengada. Heh2 Bukan apa, aku fikir kalau display tu takut barang lama ke, dah pernah jatuh2 ke apa ke, sbb history die aku xbole nak sure kan.. Ahh kalau dah cerewet tu cerewet jugak la eh.. Hee

So dipendekkan crite, las2 disebabkan kedegilan yg tahap dewa dlm diri aku ni, aku sanggup amik kaler coklat semata2 sebab yg dlm stok adalah kaler coklat je.. Pakkal le bapak aku dah jd mandur skang sbb dah bersara kan.. Kalau la time ni bapak aku muda belia lagi, aku rasa mmg dah xde ampun dah.. Dapat dah libasan rotan kat kedai tu jugak.. Hahaha.. Yes, bapak aku mmg garang waktu muda dulu.. *merasa bangga sbg anak yg paling sering kene pukul*

Tadi dah install ym ngan skype, ngan adobe reader.. Mana yg ptg dulu aku dulukan.. Yg lain2 tu kendian2 aa.. Lagipon td bapak gua dah jerit2 panggil gua suh makan keledek goreng. Gua mana tahan godaan makanan ni.. Kah kah kah.

Sat agi nak kua pg kedai cari barang adik aku tuha ada projek ape ntah die tu.. Aku ni bukan bole kalau tak menyibuk. Oke papai korang.. Senyum2 selalu oke.. Jgn tacing2.. ;)

11 comments:

Qamarul said...

pasni jgn rosak kan laptop lagi da..
heih tulaaa.. on9 jer kerja..

FeeL da MorE said...

wah. lenovo. cantik laa wak. nak pinjam ! nak pinjam ! heeee =)

miszlullaby said...

wahh..bestnye ade laptop baru..suke2..ML salu rosakkan laptop.malang betul tanganku ini..hihihi...

Si DauN CeRi said...

@qamarul; btau bapak saya awak membebel kat saya.. hahaha

@feel da more; cantik ke wak?? hihihi mekasih.. bole2 meh la dtg umah pinjam..ekekkee

@miszlullaby; hehee.. bes pat laptop baru tp kene install itu ini yg malas tu..heee

champz said...

congret la u... i jeles u ade laptop bru neh.. huhuhu..

Si DauN CeRi said...

@champz; mekasih.. dpt brg baru pon kene congrats ke? hik2 takmo jeles2 laa... nnti sok ko pon bole beli lagi canggih~

Yana Mus said...

Nak dapatkan yg TERBAIK! Cerewet itu perlu.. hihihi.. Stujoo!! Kerna ku jua bgitu gamaknye, hahaha...

Qamarul said...

org nasehat di katenyer mmbebel.. heih..

Si DauN CeRi said...

@yana mus; yes..sy pon setuju bahawa cerewet itu perlu.. kalau x cerewet, main asal boleh je..msti brg xbaik.. ikut luck la.. kan2

@qamarul; nasihat ke? oke2 xjadi btau bapak saya.. tau tatot.. ha..ha...

yan_n.i.m said...

wah.! laptop baru daa..! yang lame punyer daa campak dlm laut ke.?? keh keh keh

Si DauN CeRi said...

@yannim; yg lama ibu nak amik g try2 betulkan, die kata kalau ok die nak guna.. kikiki