Thursday, March 3, 2011

Kittens>>>> New season!

Assalamualaikum..


Ceyt. Ko igt ni Prison Break ke nak new season pulak kan.. Hihi Aku dah ade semangat sket nak update entri sbb dah ade balak baru yg berwarna coklat ni *wink2* 



Dimulakan dgn pandangan dari jauh, kelihatan mama baby kucing tgh khusyuk menjadi penjaga gua yg baik. Time ni baby2 dah bangun. Tadinye tdo dgn sgt pulas (eh apesal aku rasa ayat2 aku cam ayat indon nih? maapkan kami penunggu gua). Mungkin gegaran2 yg aku lakukan kat sangkau diorang tlh membangunkan baby2 itu.. Kakak mintak maap oke syg2ku.. Tapi kawan kakak nak tgk korang.. Hihi



Ibu aku letakkan bekas yg berisi pasir tu utk diorg melepaskan bahan kumuh. Malangnya, diorang yg tak reti bahasa lagi ni main tdo2 pulak dalam bekas tu.. Ibu aku sampai geleng2 kepala tgk gelagat diorang ni sambil berkata "eiii korang ni mcm2 gaya ade..".. Aku gelak2 je la.. 


Korang tengokla, bukan main bergulung lagi kat dlm 'toilet' tu..hahah


Owhh... main peluk2 ye.. Kakak babap kang!


Aku nak point yg warna putih kat dlm gambau ats ni sbnanye..


Auwww.. Tergoda kakak tgk kau.. Baru bangun ye, pisat2 lagi.. Aku, adik aku, ngn ibu selalu memperdebatkan muka yg sekor niha.. Sebab dahi die mcm jendol sket.. Mesti bijak ni.. Nanti kakak nak masukkan kau kat boarding school ye.. Sedihnye nak lepaskan kau ni nanti.. sob3


"Huaaaaaaarrghhhhhh!! Kakak, saya dah siap utk beraksi!!", kata "baby kuc" kepada kakak tiqa.. Hihihi

Kepada champ, puas hati dah tgk diorang? Kekeke.. Baby kuc ni sume ade yg sakit mata, jadi tetiap petang, aku akn jadi tukang tetes ubat mata kat diorang ni suma, ibu aku tukang pegang.. Maklumle, org jakun mcm aku ni tgn kalau pegang benda nak kuat2.. Ade yg penyek baby kuc tu karang.. Hahaha

Oke kawan2, aku nak pg isi perut..Dalam erti kata lain ialah melantaqq.. Hihi Buhbye!

25 comments:

adan said...

comeltengok kucing2 ni... mama kucing tolong perhatikan dari luar.. jadi penjaga terhormat..!

Si DauN CeRi said...

@adan; tu la.. mama die cover line baik punye.. hihi

JIJI YU said...

muahahah suburnye kucing ko

Si DauN CeRi said...

@jijiyu; memangg... hahaha

udin said...

comei aih kucing ni.. :D

nazrul ashraff said...

tahniah sebab dapat anak baru!!! haha..comel giiila la..

Si DauN CeRi said...

@udin; hihihi... mekaseh bg pihak baby2 kuc..diorang tak reti ckp.. :D

Si DauN CeRi said...

@nazrul; mekasih (bg pihak mama kuc..) comil kan kan? heeee

Nurul Faezah said...

Comel! Dulu pun penah bt mcm nih. Letak bekas berisi tanah dkt tndas pstu lama2 ajar kucing membuang dlm tndas. hik3 =D

champz said...

ala tomey tomey~!!! Chomeynyeeeee!!

patutla nmpk cm smth wrong je kt mata diorg.. da bley cerai susu da ke klu ak nak amek neh?

Muhammad Burn said...

suka tgk pic2 ni...

Khai Rul said...

Cuteeeeee !!!!!!!!!!! (^^,)

Si DauN CeRi said...

@nurul faezah; heee.. cepat tak die tangkap bahawa bekas tu adelah 'toilet'? kalau ajau cmni, senang sket..nti takde lah die melabur sepah2.. hehe

@champz; champ, ibu aku kata takut die mati la kalau ko amik skang.. sbb baby sgt lagi.. tp kalau ko nak dtg tgk dulu bole je takde masalah.. ibu aku syg kowt nak bebaskan skang.. mak die pulak pemalas nak bg nenen.. geram je tgk~

@muhammad burn; hehe tenung lah puas2.. =)

@khai rull; mekasih ya.. (bg pihak kucing2) hehe =)

Yana Mus said...

Amboi... Comel2nyer! Jual ker?? Banyak betol..

Si DauN CeRi said...

@yana mus; xjual.. tp kalau ade yg nak, bole amik la.. hihi comel ke? mekasih lagi bg pihak kucing2.. :D

Yana Mus said...

Oh, ingatkn jual... Umah ni dah ader sekor.. Besau gedabak. Kucing kg, tp kuat mkn.. Gemok juge, hihi..

champz said...

tu la psl.. mak ak pn ckp cmtu.. nt ble diorg da 2-3 bln la bru ak suro mak ak amek. tu pn klu mak ak rjin nk g amek

akubudakejut said...

comel giler.....^^
geramnye tgk...

Si DauN CeRi said...

@yana mus; geram tgk kucing gemuk2 ni.. tp risau jugak takut die ade diabetes ke.. hehehe

@champz; hurmm... ikut kau la.. ibu aku on je kalau kau nak amik.. die tak larat nak handle sume maa...

@akubudakkejut; tehehe... mekasih lg bg pihak kucing2.. :D

bsyairi said...

miow..singgah cni tngok kucing² yg come lote tu.. :)

Si DauN CeRi said...

@bsyairi; sile2.. thanks ye singgah :)

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Si DauN CeRi said...

@blade edge; waalaikumussalam.. oke2 nanti sy singgah blog awak ye.. thanks for dropping by here.. :)

yan_n.i.m said...

hehe.. byk nyer kucing..! sume bulu cantek.! comei2..!

Si DauN CeRi said...

@yannim; muehehe.. kalau teringin bole lah pilih mn nak.. kecuali yg kaler kelabu, ibu nak bela nak buat baka..