Monday, March 14, 2011

Show Me Your BFF Contest

Assalamualaikum..


Boleh klik link di atas utk maklumat lebih lanjut ya..

Terima kasih kepada Mr.Qamarul yg dgn tegarnya telah mengetag sy untuk join contest BFF ni.. Walaupon aku tak tau BFF tu ape pada mulanya..haha Naseb baik ade acik google yg selalu ada utk menolong.. Rupenye BFF tu ialah "best friends forever".. Woah! Agar sukar utk aku gunakan istilah BFF ni dlm hidup aku.. Mungkin sbb aku susah utk bertemu dgn sahabat akrab, nak2 yg utk forever and ever ni.. Tapi aku appreciate semua org yg sudi berkawan ngan aku.. Mekaseyy!!!



Dear Nurulbadiah Lai,

Mungkin inilah jalan hidup sy yg sering jauh drpd org2 yg sy syg.. Sejak drpd form 1 lagi, sy dah sekolah asrama..(byk la jauh, asrama sebelah rumah..wakaka) Sampai la skarang ni, sy tetap jauh drpd org2 yg sy syg. Bile tgk org lain bole selalu kluar dgn besfren masing2, geng masing2.. Jalan ke sana ke mari bergumbira suka ria, sy rs tacing sbb sy tak dpt nak buat mcm tu.. Dalam gamba yg plg atas tu bersama sy ialah Diyana, sahabat akrab saya sejak dr zaman matrikulasi lagi.. Die belajar di ukm, sy pulak kat Jakarta.. Susahnya dan mcm2 halangan yg kami tempuh tiap kali plan nak berjumpa.. Last sy jumpa die masa sy first year dulu..wuwuwu Sy syg die sgt2, moga Allah kekalkan hubungan baik kami dunia dan akhirat, amin.. Gamba yg kedua dan ketiga pula merupakan kwn2 baik sy kat tempat sy belajar ni. Dalam gamba kedua, plg kiri tu champ, tengah2 tu Azie, dan plg kanan tu saya.. Sy suka diorang sbb diorang cool dan sedia terima sy..  Gamba ketiga tu sy dgn Nadiah. Kami rapat dr first year dan sampai skang ni tinggal serumah.. Sy terpaksa letak gamba berketak-ketak mcm ni sbb sy takde gamba dgn diorang semua dlm satu gamba.. Takpe kan Nurulbadiah?

Sob..sob..sob.. Sedih pulak crite psl BFF ni.. Syukurlah, walaupun ke mana sy menapak dlm hidup ni, Allah sentiasa menemukan sy dgn org2 yg baik di sekeliling sy..Alhamdulillah.. =)

Maka dgn ini, sy sudahi entri contest ini dgn mengetag rakan-rakan seperti di bawah:

12 comments:

Qamarul said...

haha time kaseh laa sudi masuk..
haha penyertaan saye dah diterima..
nasib baik cik nurulbadiah sudi terima..hehe

yang pasal mr big tu.. ok awak dah tgk kan..
cube tgk video yg ni pulak

http://www.youtube.com/watch?v=tZBYgbY3ZyI&feature=player_embedded

Si DauN CeRi said...

sama2.. tahniah la awk dah kompem bertanding.. gudluck2


tgh load niha video tuu..jap eh. semangat betul die bab2 mr.big ni..hehe

Si DauN CeRi said...

@qamarul; dah tgk dah! the best heavy metal version cover..ever!! bes2, terernye diorg ni..anak sapa la haii.. sy xkan mampu main gitar camtu..ha3

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Gud gud..best frend for eva!:)

Azie Azra said...

tengok dah hari tu tapi tak berpeluang agi nak join ni. nanti insyaAllah azie masuk gak lah. contest skrg yg join skank ni pun xabeh g.hehehe

Si DauN CeRi said...

@sufeenan; inshaAllah.. :)



@azie; tape je.. bile2 ade free nti bole buat.. takde paksaan pun.. hee

Qamarul said...

haha guitar die best.. tapi vocal kelakar giler..cam justin biebir pun ade..ha3

Nurulbadiah Lai said...

dear..
thanks 4 joining..
i wish u all the best ya..
done check ur entry

Si DauN CeRi said...

@qamarul; aah..lupe nak tulis psl vocal die.. mcm edit2 je suara mamat tu.. mcm kartun.. ha3


@nurulbadiah lai; mekasih nurulbadiah.. :)

SYAFIQAH / S said...

good luck! :)

khairiyah said...

good luck awk..da follow back ;)

ni ade tag utk awk..jum join ;)

http://kayriearies.blogspot.com/2011/03/smiley-baggy-giveaway.html

Si DauN CeRi said...

@syafiqah; thank you..



@khairiyah; trime kasih.. okay, thanks for the tag.. nti sy usha..