Sunday, March 6, 2011

Sungha Jung & Mr.Big

Salamun aleik..


Aku tak pandai layan crite korea. Apetah lagi crite jepun. Sekarang ni dah sgt ramai peminat korea dan jepun. Kawan2 sekampus aku pon ramai gila layan korea dan jepun. Aku termasuk dlm golongan minoriti yg selalu rasa terpinga-pinga dan blur kalau dengar org bercerita tentang artis korea kegemaran mereka. Bukan setakat blur, aku rasa mcm aku la yg plg bengap di kalangan diorang.. Haaha, yela aku taktau sepatah haram kowt. Tapi, ade lah satu hari ni tuhan nak tunjuk kowt kat aku bahawa org korea pon talented.. Aku terjumpa sorang budak laki ni nama die Sungha Jung. Budak ni main gitar, like superb! Skang beliau adalah one of my favurite guitarist.



Sebenarnya kalau korang cari kat utube, byk sgt2 lagu yg dak laki ni mainkan, dan die ade susun muzik sendiri.. Byk jugak original die ni.. Tapi dikarenakan aku baru in love dgn lagu To Be With You ni, aku pilih utk embed video yg ni la.. hehe Thanks to Mr.Qamarul sbb die yg share psl Mr.Big ni kat blog die, aku baru dpt tau dari situ..  Mr.Big pnah dtg buat konsert kat Korea taw, pastu diorang jemput Sungha Jung ni buat performance jugak.. Cuba korang tgk video kat bawah ni..cute je Sungha dgn Paul Gilbert (guitarist Mr.Big)..


Sungha sgt berbakat, aku rasa he was born to be a guitarist. Bukan sng nak jumpe budak lelaki yg umur lingkungan die ni dan boleh main gitar mcm die ni.. Satu dalam seribu mungkin. Tak semua manusia dilahirkan dgn kebolehan dan bakat mcm ni kan? Aku mmg tabik spring toink toink aa kat Sungha ni.. Paul Gilbert ni pon aku suka jugak..

19 comments:

FeeL da MorE said...

chumel lah ! !

NICK IRFAN said...

sy sampai skrg belajar main gitar x reti2 lagi

Si DauN CeRi said...

@feel da more; chumel kan kan kan??

@nick irfan; mesti boleh punye.. alaa..ntah2 awak sbnanye terer.. kikiki

Azie Azra said...

sejak bile minat budak kecik ni.muahaha

Si DauN CeRi said...

@azie; entahlah.. sbb budak ni terer gitar..

IMANSHAH said...

hayya wa tak minat kolea la

Si DauN CeRi said...

@imanshah; wa pon same maa... ha3

CIK TOM said...

cik tom suka tgk cerita korea best2...lagu pun layan ;)

Si DauN CeRi said...

@cik tom; hehe.. sy sbnanye tak pandai tgk korea, tp terminat budak korea nama sungha nie.. hehe

Qamarul said...

paul gilbert tu pakcik saye...
sungha tu anak sedara saye...

Qamarul said...

lagi satu...

mr big pernah wat konsert kat indonesia n singapore..

tapi kat Malaysia tak pernah pun.. sedeyyhh laaa.. :(

Qamarul said...

last nie..

tiru jer.. paul gilbert ni idol saye tau.. ha3

Qamarul said...

n tak lupe juga Billy Sheehan aka Bassist Mr big..

sory comment byk sgt..

Si DauN CeRi said...

@qamarul; hoiii..hahaha awk ni jgn la meroyan sgt tulis smpi post 4 komen.. sy paham perasaan awak yg minat sgt ngn paul gilbert ngan billy sheehan tu.. saba yea..haha


mcm mn la sungha tu ank sedara awk pulak ni? die tu sbnanye pangkat sepupu tiri saya, sedangkan sy ngn awk takde bau2 bacang pon..kah3

agaknye Mr.big tgk fans die kat msia tak brape memberansangkan agaknye.. tu yg xdecide nak dtg msia.. jom aa ikut sy g indo, mn tau diorg nak dtg lagi..tp awk duduk dlm luggage la eh?

Qamarul said...

haha ehh awak study indo kat jakarta ekkk?

tulaa awak..
dorg ade wat konsert awak tak g tgk plak..

Si DauN CeRi said...

@qamarul; nak buat cmne.. sy baru xsmpi seminggu pon tau psl Mr.big ni.. heheee diorg pon blom knal saya lagi..(haha apekah?)

Fatehah Malik said...

yeah the most talentes giutarist in korea, br umo 15 thn tp superb gler. hehe

Qamarul said...

diorang kenal laa.. dorg slalu jadi silent reader blog awak.. ha3

sbb dorg tak phm nak comment ape..

Si DauN CeRi said...

@teha malik; hehe... peminat korea tegar dah datangggg!!!! *toink2*


@qamarul; yeke awk??? kembanglah idung sy niii... hahaha xde mknenye la diorg nak jd silent reader saya..