Saturday, March 26, 2011

I only have few days to go~

Salam..

Kalau tgh cuti, punye byk masa free..boleh tak tau nak buat apa.. Bila hari kuliah, nak exam..mcm2 plan pulak nak buat.. Aishh


Hari tu drama psl budak laki nama Merlin tu aku dah abiskan season 1. Nanti nak cari yg latest pulak. Bes jugak drama loghat Britain ni ek.. Dua hr lepas rasanya, aku dapat cite Charmed season 1 ngan season 2 drpd hosmet aku.. Perghhh Sedap aa maraton cite. Huhu Aku tau kena puase kejap ni pasal senin sok ade xm sket2.. Banyak la sket eh? Hari tu doc btau ape yg masuk..ternganga aku dengau.. Banyak wooo.. Ni cite Charmed pon byk gak nak kene tengok. Boleh? Haha Memang bolehh sangat.. Boleh kene tempeleng la tuu..

Sob..sob.. Baru lepas mengongoi tengok episod 3 season 1. Part Piper terjatuh cinta dgn dak laki chinese yg dah kena bunuh. Cuma hantu die yg berkeliaran mintak pertolongan org yg boleh nampak die spy cepat2 kasi tau famili die spy jasad die dikebumikan dgn baik. Kalau tak, ade tenaga jahat yg akn amik roh die antau neraka. Wuwuwu Ape pasal ntah aku bole tacing bnda2 xmasuk akal mcm tu.. Crite Merlin pon mengongoi jugak aku tgk. Nak2 part mak Merlin tgh sakit tenat tu..

Memang dari kecik aku ni suka sgt crite fantasi mcm tu. Yg magik2 ni sangat lah aku berkenan. Aku tau tak elok..takut terpengaruh ke dgn magik2 ni eh.. Kebanyakan crite magik yg aku tgk, mostly aku suka sgt tu sbb plot die bes2.. Tak meleret sgt mcm drama2 cinta. Bukan lah semua drama cinta meleret2 dan melalut2 tapi ade la segelintir.. Aku pon dulu layan je drama2 cinta kat TV3.. Macam Mis Tre Hermanas (cmne eja aku belasah je), La Usu Padora, Maria Marcedes.. dan byk lagi. Aku bet sapa lahir tahun 90 an mesti layan suma crite tu kan2? Hahaha 

Bila aku tgk Charmed balik kan, rasa mcm lucu je.. "Ini ke cite yg aku suka tgk dulu??"..kataku dlm hati. Yela..bangsa hantu die keras je pergerakan..lebih keras dr robot. Pastu muka plak obviously patung, lepas tu kat mata ley kluar lampu cam laser tuu ala2 otromen.. Hehe Tapi seronok taw!

Persoalannya, bila aku nak baca buku ni ha?? Jawab..jawab!

4 comments:

Fahqirra said...

cool.. hehe.. same la. dulu layan jugak mcm cite mis tres hermanas. hehe.. same la kite kan.. :D

Si DauN CeRi said...

@fahqirra; bes kan mis tres hermanas? hehe.. teringat dulu time skola rendah..petang2 je ngadap tv.. tak gerak2~

Fahqirra said...

yup.. btol tu.. mmg khusyuk la kalo tgk cite tu.. hehe..

Si DauN CeRi said...

@fahqirra; heeee :D