Thursday, March 10, 2011

Menghilang membawa diri....

Assalamualaikum wbt..

Hoii manakah kau tiqa menghilang ni huh? Dah tak reti2 nak update blog ke hah?! Dasar pemalas nak kene cepukk.. Dush dush dushh... Diri sendiri terlempangkan. Kah kah kahs. Maka sebenarnye aku hilang 2 hari sbb pergi tdo umah mak cik sedara.. Pg jenjalan kat kolumpo, ataupon org ramai sebut 'key el' (KL).. Shopping bagai nak rak dan rabak tuhh.. Tu cara2 aku blom ade duit sendiri..yg ranapnye bukan poket aku lah.. Cube esok dah ade duit sendiri, mau hilang ingatan aku dibuatnye kalau pergi shopping.. Sale besar-besaran tuu kat Sogo, dari 20% sampai 70%.. Mana la mata gua tak juling mcm tu punye sale.. Mana2 aku jalan ade je benda yg sale.. Fuhhh nasib baik aku bole kontrol.. Dibuatnye aku terkinja-kinja kat situ karang.. Haaa pengsan lah pulak promoter2 kat situ.. Hahaha (gempak tak pendahuluan aku??)

Aku sbnanye tgh meroyan gile nih.. Tadi aku bukak je ym ade off9 msg dr hosmet tersayang, ty psl pelajaran lah.. Jadi aku kene la bukak balik document aku yg dulu2 tu.. Sekali tgk2 rupenye laptop ni abg cina tu dah install kan Microsoft Office 2010. Die pon mintak la aku activate microsoft office niha.. Mintak product key la kan.. Dah aku tgk dlm package yg aku dpt ms beli itu hari xde pape cd installation pon, aku pon search la kat help centre die tuha.. Dah baca2 tu, die kata suh tgk bawah laptop, aku pon salin lah product key nye.. Sampai 10 kali taip pon asek invalid je.. Heiiii Ni suma yg membuatkan angin meroyan aku datang ni.. Dah. Tak kuasa aku derr.. Ahad ni dah nak balik Indo. Petang kang aku serang abg cina kedai komputer tu dgn parang. Sape duk dekat2 sini sile duduk lam umah dendiam. Perintah berkurung. Aku yg keluarkan. Siap lah kau abg cina, tak kire la walaupon kau agak hensem ye.. *hnss hnsss grrrr*

Takut tak takut tak kemeroyanan aku hari ni?? Har har har. Dah la badan bulat mcm fish ball, meroyan2 pulak.. Dah serupa keling india mengamuk dah aku tgk.. Ibu ayah aku td agaknye malas nak layan aku, so skang ni org lain dlm umah ni tgh tdo. Tinggal lah aku sorang yg melayan hati yg duka lara ni depan laptop.. Kesian kat aku ke kesian kat ahli keluarga aku?

Korang pernah jatuh cinta? Mcm mana kite nak tau kite tgh jatuh cinta atau tidak?? Jawab sket pliss...

2 comments:

yan_n.i.m said...

wah2... cuti btol nmpk nyer.! sogo SALE 365 hari.! keh keh keh.

eh, cite laa pasal kucing lagi.. kucing2 daun ceri sume comei3.. hehe

Si DauN CeRi said...

lahh... sogo sale tiap2 hari ke?? sy ingatkan ade special occasion.. hahaha tipah tertipuuuu~

kucing2.. hurmmm, inshaAllah nanti sy crite okey... ada request lagi psl kucing.. femes pulak diorg ni.. haha