Monday, March 21, 2011

Dulu aku tak suke sikat rambut. Sekarang pon.

Panggggggggggg!!! Tetibe pipi aku kene lempangan maya. Oh tak sedap bunyinya. Tamparan maya mungkin lebih wajar.


Sila jgn pcaya eh tajuk aku tu.. Saja nak up market. Up lah sangat.. Tu bukan up market..tu membuka cela sendiri namanya. Har har har.


Aku ingat dulu kene marah dgn cegu BM masa form 5. Depan kelas. Kena marah sbb dapat paper brapa entah 67/100 kot kalau tak silap. Dikarenakan aku duduk dlm klas elite. Eleh. Aku bukanlah elite sgt pon. Org terakhir yg namanya masuk lam kelas tu, ikut ranking form 4 time peksa akhir tahun. Kesudahannya, sampai ke sudah akulah pemegang nombol 3 tercorot dlm kelas. Tak pon paling corot. Tak pon kedua tercorot. Yes!


Berbalik kepada cerita BM, cegu tu mmg garang.. Target spesyel utk kelas aku time tu adalah 80/100 utk paper tu. Hanya utk BM. Ye.. Bahasa Malaysia.


"(cegu panggil nama aku)"
..................aku dtg depan smpi meja cegu.....................
"Ni apesal markah awk mcm ni ni?", air muka berubah ganas. Sebab sebelum aku tu markah tinggi-tinggi.
"Awak nak amik SPM ke tak nih?!"
Aku jawab "amek, cegu"... 
"Habes??! Markah mcm gini nak amik peksa??", hempas kertas jawapan aku. Sobs. sobs.
"Markah mcm ni tak layak digelar pelajar Sekolah  dot dot dott, awk tau tak?!"
Aku diam pandang kertas atas meja cegu.
"Lain kali sy taknak tgk markah mcm ni! Dah. Pergi"


Wuwuwuuu... Dikarenakan gua dpt 67 paper BM tu cegu kata gua tak layak jd student skola tu taw.. Aku py hilang mood seminggu.. Seminggu muka aku mcm Bella tak dapat jmpe Edward Cullen dlm cite Twilight tu. Time tu punye la aku sebal sbb kena masuk dlm kelas tu. Rasa mcm nak lari skola pon ada. Haha


Apa tak ok ke dpt 67 tu? Tapi aku tau la cegu tu pon ade stress die sendiri utk maintainkan performance stdnt kelas die.. Tak pe la.. Redha..redha..


Punye la aku menyorok time dtg amek result SPM kat skola dulu.. Tak nak tembung dgn die py pasal. Heh. Tp skang aku ade rs cam xpatut aku mengelak camtu. Patutnya aku jumpe, salam die dan ckp trime kasih kat die.. Kalau bukan sbb die, mesti aku xstadi BM.. kekeke *Berdiri semuaaaaaa........Trime kasih cegu!*


Aku paling malas stadi BM, SEJARAH, KIMIA, FIZIK, ENGLISH, EST (erghhh apesal ntah kene amik bnda alah ni),..ngan... ermmm dah la tu.. Karang tersenarai sume pulak. (elehhh ckp je la ko tu pemalas amat.. kah kah kah)


Ada motif ke tak entri ni. Aaaahhh.. peduli ape.

9 comments:

FeeL da MorE said...

tajuk memang xleh percaye. haha

Cempaka R.Minta said...

hii cempaka datang

Si DauN CeRi said...

@feel; tak pcaye? yes! *ngeeeee*


@cempaka; trime kasih singgah sini..

Chekgu Azrine said...

teringat zaman sekolah dulu2

akak pun malas gak belajar..hehehe

Si DauN CeRi said...

@chekgu azrine; hehe... alamak..ade cegu la dtg.. malu2..aaaaa *tutup muka*


:D

aleen aiden said...

aku suke EST,tapi asik dapat markah rendah je.tp aku tetap sker EST,walopon xpnah dapat markah high klas.ape ayat aku nih!hu3

Si DauN CeRi said...

@ miss alin; ske ke EST???? wuwuwuuwuw *tutup muka krn kemaluan dan keseganan*

yan_n.i.m said...

haha.. ;ari giler tajuk.! giler market tggi ah entri nih. keh keh keh

Si DauN CeRi said...

@yannim; hahah.. tak tinggi langsung pon~