Saturday, January 1, 2011

7 benda yg aku rasa annoying dan xsuke!

1.  Orang yg baik dan mulut manis depan kite, tapi belakang kite buat crite bukan2 pasal kite. Pada aku, kalau kau tak suke, xperlu nak talam dua muka. At least, kalau aku dah dapat agak org tu tak suke kat aku, aku boleh elak die, jd xde lah sgt modal die nak crite buruk psl aku. Lagipun, kalau dah xsuke, buat apa kau nak mengendeng2 kat org tu?? Nak cari kelemahan die byk2 supaya kau ada crite yg boleh dicanang2kan? Aku rasa lebih baik kau duduk dlm bilik kau, tgk cermin dan fikir baik2 ape masalah kau sampai kau tak boleh tgk org lain senang hati.


2.  Orang yg xrapat dgn kite tp suke pinjam duit kite dan lepas tu buat2 mcm xpnah ada hutang dgn kite, lagipun bukannya rapat kan? Lepas tu, kalau dtg bilik, suka2 hati je amik makanan org tu sebelum org tu sempat kata boleh. Makanan tu dah kat tgn kau, baru kau nak tanye "sikit eh?".. Haaaa..ni kalau jadik kat aku ni, aku nak jawab tak boleh je.. Tengok die still xmalu dan terus makan ke ataupun tersedar dan mintak maaf sbb xmalu. Heh~


3.  Orang yg sentiasa nak jd yg terbaik drpd semua segi. Kalau bercakap tu nak menang saja. Semua mmg die saja yg kene betul. Kalau jd ketua, siaplah semua org kene ikut ckp die je. Tapi aku rs kalau jenis yg ni boleh tahan lagi, adalah lebih annoying kalau org yg xbole tgk org lain idup lebih mewah drpd die. Kalau dtg umah org, siap round satu umah mcm nazir, lepas tu komen ape2 yg kurang ataupun xcantik dlm umah tu. Ada ke tuan umah tu mintak pendapat die? Lepas tu, suke sgt nak tanye anak org lain blaja ke dah keje, blaja kat mana, kalau dah keje tu keje ape, jawatan ape, SPM dulu dapat brape.. Sebab apa taw die tanya, sebab..lepas tu, die akn btau pulak (tanpa ditanya) yg anak die ni bijak drpd anak org lain tu, SPM dapat semua A, blaja obersea..bla3. Ohhh tidakkkkk...


4.  Orang yg dah terlanggar aku tp buat2 xtau seolah-olah aku xde kat situ. Nak2 kalau aku tgh duduk, bile die jalan beg die terlanggar kepala aku sampai kepala aku kelihatan bergerak dr posisi asal. Kalau beg die lembut ada bulu2, mungkin aku xkesah sgt..ini beg keras ketung mcm ada batu kat dlm.. Cube kalau org lain yg terlanggar kepala die dgn beg yg keras, lepas tu buat bodoh je ape die rasa? Tak pun, cube hentak2 kepala sendiri dgn beg keras tu tgk sakit ke tak.


5.  Binatang yg bernama LIPAS. Huhuuu malas nak crite lebih2.. Sesungguhnya lipas adalah sesuatu yg sgt annoying bagi aku. Sangat.


6.  Orang yg duduk rumah sewa ramai2, tapi xpnah nak amik tau pasal hal2 rumah. Be it hal2 berkaitan bil, suis lampu yg di luar bilik dia (mcm suis lampu beranda luar, suis lampu toilet, suis lampu dapur, etc), barang2 keperluan rumah (mcm sabun cuci baju kalau kongsi, hanger nak sidai baju, sepit baju, etc), kerosakan brg2 dlm rumah (lampu rosak, ampaian patah, pintu toilet terbarai, etc), dan banyak lagi.. Kowt ye pon kau rasa org lain mungkin boleh handle, tolong lah bertanya ke..kalau ada pape yg kau boleh tolong ke..ape yg kite nak buat ke utk setelkan masalah tu.. At least, kalau kau tanye, kwn2 kau tau lah yg kau nak amik tahu psl hal2 rumah, dan sama2 nak fikirkan cara nak setelkan masalah dlm rumah ni.. Kalau kau buat bodoh je mcm xde pape..siapa yg boleh buat bodoh dgn org mcm kau kan? Mungkin mula2 org bole trime..tapi lama2..org akan rasa marah jugak. Tak byk, sket..tak sket, banyak..


7.  Orang yg mempermainkan perasaan org lain. Benda ni luas, xsemestinya berkaitan dgn relationship antara pompuan ngan lelaki saja...


8.  Eh. dah abes dah kan? Hehe


P/s:  Entri tidak merujuk kepada mana2 pihak.. Semuanya ditulis berdasarkan rangkuman pengalaman yg aku dapat dr sekeliling aku.. Emo eh entri ni? Sori uolzz~

7 comments:

Wahida Nasution Thakhrim said...

walaupun entry ni emo sekurang2nya dah rasa lega sebab dah luahkan.. betul tak??

HaNa HoNeY said...

same le kite
paling nyampah dok satu blik
p hal2 blik mcm tugas cuci toilet semua xmek kesah
pdhl gune jugak shower n toilet tuh
nyampah gile...cam kite neyh kuli dier jekkk...

Si DauN CeRi said...

@wahida; ihik ihik..terbau jugak unsur emosional di situ ye..thanks 4 ur comment.. :)

@hana honey; manusia kan awk..byk ragamnye.. ttssskkkk~

HaNa HoNeY said...

tahu xpe...
btw i tag u..
dah jwb xpe..hehe
^_^

http://dotdothitamputih.blogspot.com/2011/01/cce-neyh-rajen-tag-icyunk-u-padat-padat.html

Si DauN CeRi said...

@hana honey; owh..trimas2, i'll check out the link.. :)

NICK IRFAN said...

1,2,3,5 mmg sy sokong sbb sy pun x ske! yg lain2 boleh handle kot? hehe

Si DauN CeRi said...

@nick irfan; ahaaaaa..ade org xsuke lipas nampaknye. yes. yes. yes lagi. hehe