Saturday, January 8, 2011

Oh jam loceng. Aku memang butuh kau!

Aku rasa aku dah imun dgn alarm kat henfon tuh. Aku perlu kembali ke zaman menggunakan jam loceng semula. Dapat yg bunyi "kriiiiiiiinnnnnngggggggggggggggggggggggg" tu memanglah bes. Terbaik punye memekak. Bila kita rasa bengang sebab die bising sangat, maka emosi kita akan berubah kepada marah, bukan? Jadi otak kita berjalan la kan drpd mode sleep tu kan kan? Aku kene pilih nak beli jam loceng yg mcm mana.. Hurrmmmmm...


Cool tak jam loceng mcm ni???
Perghhh...ade nombol di awang-awangan pulak tuh an??? Dapat kat aku mmg jahanam ni. Ko tengok ar. Aku jakun tahap sakai punye. Kah kah kah.
Woiiii....ni jam loceng ke microwave nih??? Harommm harommmmm... bukan alat tu yg harom, tp vavi adalah harom.. Hish. Cmne ley tersesat gambau ni eh?
Ini ape pulak pesen ni? Crite sket kat mak, ni jam ke alien ke ape bnda nih? Apa?????? Bom??!! Anak durhaka! Nyah kau dari sini. Muahahahaaa
Ahaaaaaaaaaaaa...hijau daun pisang! I loike! loike! loike!
Hamek kau nak tutup alarm kene selesaikan puzzle dulu. Ini macam lambat lah aku pg skolah. Takmo ar camtu. Tapi ohsem kan?
Ni nama dia "Jam bersepah". Nombol bersepah-sepah ni kalau ilang cmne nak tgk jam ni..adeyhh
Aku xtau la jam jenis apa mcm nih. Aku google jam loceng die klua bnda alah ni. Aku sebat aje lah kan..
Adoiiii...hijau yg aku tak tahan ni... Siryes jam ni gojes dan ohsem! Dan cool. Aku bagi 100 bintang. (Cehh xde sape heran derr ko bagi bintang ke bulan..)

Apa pendapat korang? Jam mcm mana yg aku patut beli? Huwaaawawwaaaa....  Beli dalam mimpi je la ek?

10 comments:

-iEkA DaRLink- said...

yang bom tu pon ohsem jugakk. sume ohsem lah. hehehe. :)

Si DauN CeRi said...

@ieka; sume pon ohsem? kene beli sume nih.. hurrmmm..bank mana nak rompak eh? hahahaaa

IMANSHAH said...

hari pertama sekolah, cg dah pakai jom loceng saiz XL. bunyi pun saiz 3XL

Si DauN CeRi said...

@imanshah; haaa itu kalau buat alarm nak bgn tdo punye, ntah2 jadi xbangun2..huahuahuaaa

eh upenye jam ada saiz eh? wullamakkk..nape gua xtau plak ni?

Fahqirra said...

bestnye kalo dpt jam2 mcm tu.. confirm lpas nie da tak bangun lambat.. :)

NICK IRFAN said...

pelik2 smua jam kretif la org yg reka ni

aqish basir said...

ta suke gler gne jam loceng
terperanjat gler kalo dgr
suke alrm on kat phne je ehhe

Si DauN CeRi said...

@fahqirra; thanks ye awk follow kite, nnti kte follow balik eh? tu lah bes jam2 tu tapi mahal la pulak..

@nick irfan; hehe mmg pelik tapi benarrrr

@aqish basir; bagusnye qis bole bgn kalo pki alarm fon je.. dulu kte bole taw, skang ni kte punye sistem imun terhadap alarm fon dah makin tebal.. :D

y-A-n-A said...

jam bom tu macam hantu!! haha.. bunyi sekali comfem yana celik mata terus cabut.. hehehe

Si DauN CeRi said...

@yana; mcm hantu ke? waaaa hantu jeli mungkin, kita bg nama kat die; colourful jelly ghost. ok tak? hehehe