Sunday, January 30, 2011

15 THINGS WORTH KNOWING ABOUT COFFEE..


P/s:  Aku sgt suka minum kopi.. Tapi sbnarnye xelok sgt sebab kopi ni stimulant. Jantung kite akan diransang utk bekerja dgn lebih kuat. Tu sebab bile minum kopi kite berdebar-debar.. Sedap ar kopi.. Eh kalau gambau kocik bona, ekau tokan yo la kasi bosa sikit okeh.. Sesungguhnya sumber adalah dari http://theoatmeal.com/comics/coffee. Sekian trime kasih. 

27 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

suka gak minum kopi,
nk2 kalu time nk exam. kopi peneman sjati! =))

Si DauN CeRi said...

@fariehanibrahim; sy tade pape pon suke minum kopi.. hehe kalau pg kedai kopi mana2 like jco ke dunkin ke.. keliur je tgk coffee choices die..wuwuwu

MIMIE AIZA said...

best lak tengok gamba2 pasal kopi ni.. hehehe

mimie x suke minum kopi...heee..

Qamarul Sahid said...

saye tak bace pon post awak..

saye terus komen..

saye pun ske minum kopi..
ari2 minum kopi o cam org tua plak..
brkfast, lucnh, dinner.. semua kopi o panas!!!!

Qamarul Sahid said...

dah bace..

x elok rupenyer minum kopi byk sgt.. huhu

Si DauN CeRi said...

@mimie aiza; bagus lah xsuke minum kopi.. byk2 kopi xelok jugak.. kiki comel an sy pon suke tgk gamba2 tu..

@qamarul; mknenye satu hari mau 3 4 kali kopi ekk?? kalau kopi itam tu ok lagi.. biasanya kopi campuran mcm nescafe ke latte ke espresso ke tu sume dah xbrape nak ok lagi la.. kene kurangkan. ni la masalah saye, sbb sy suke kopi campuran.. heh~

JIJI YU said...

muahah kopi ngn nescafe tu same ke ek

Si DauN CeRi said...

@jiji yu; emmm emmm sama tu sama cume kandungan die dan persen kafein kat dlm tu xsama.. kikiki

Si DauN CeRi said...

@jiji yu; emmm emmm sama tu sama cume kandungan die dan persen kafein kat dlm tu xsama.. kikiki

Qamarul Sahid said...

huhu maksudnyer saye sehat!!!

awak tak sehat!

Si DauN CeRi said...

@qamarul; hurmm.. tu la kan. sy nak belajar bersenam dgn abg ben ashaari lah.. huahuahuaaa

Qamarul Sahid said...

g laa mintak tips kat die.. he3

Si DauN CeRi said...

@qamarul; tapi kan.. ntah2 nanti baru warming up sy dah pengsan.. dulu kat skola merentas desa pon cengelat je kejenye.. nak masuk gym kunun.. ceh. heh2

Qamarul Sahid said...

merentas desa tu lain.. belumba2.. main gym ni lawan diri sendiri je fizikal mental.

Si DauN CeRi said...

@qamarul; xsama ke??? hurrmmm.. yelah yelah sok2 den dah kayo den boli la apo yg patut, tauk kek umah den..jgn tokojut pulak bdn den sok mcm halle berry.. hahahahahhaah *gelakkan dr sendiri*

sissyira said...

salam malam isnii =)

kopi itu nikmat...lagi-lagi kopi susu....


p/s:so3 lama tak singgah sini,line problem ;(

Si DauN CeRi said...

@sissyira; wsalam..

sedap kan sedap kan kopi?? hehe

xpe2.. biase lah tenet ni, line umah sy pon mcm hidup segan mati tak mau..huhu

Piah Becok said...

like coffee so much. especially mocha and cappucino.

happy blogging

FeeL da MorE said...

saya suka coffe ! camne neh. camne neh. =)

Si DauN CeRi said...

@piah becok; same la kite... thank you.. :)

@feel da more; ihihihiii.. tu la pasal.. susah nak buang habit mengopi ni..wuwuwu

Joey said...

paling suke kopi dangdut..boleh gelek macam inul datrista..haahaa

qaseh elyanas said...

mmg suka coffee.. tp kn kurangkan :)

anyway best blog awak :) jom sggh blog vee & tggalkan jejak/ folo vee..nanti vee folo balik ^_^

elyanas.blogspot.com

Si DauN CeRi said...

@joey; aikk.. kopi dangdut ley minum ke tuu?? kekekekkk

@qaseh elyanas; hehehe.. i luv coffee very strong.. <3

ok thank you vee.. nti sy singgah dan follow dan tinggal jejak kat sana ya.. *wink*

FeeL da MorE said...

haha. sape laa org 1st yg jumpe kopi neh. geram tol! sume neh salah die! haha

Si DauN CeRi said...

@feel da more; haha.. xpe2.. kalau tade org jmpe kopi ni, kte sume xmerasa nikmat kopi ni kan.. hehe layankan aje..~

Yastro said...

Adesss...sejak kecik yas mmg suka minum nes...susah nak tinggalkan wooo

Si DauN CeRi said...

@yas; sejak kecikk??? wahh... kalah sy mcm tu.. sy sejak zmn duduk asrama rasanya.. skang ni tiap2 hr pon asek nak cr nescafe.. haih.