Tuesday, January 25, 2011

Aku teringin nak makan cheese tart lah. Ada sapa bole kasi tak?

Salam..


Hurmm.. Aku terlupa la nak call Aqua td.. Dah tinggal ciput je air galon aku.. Esok ar nak call.. Hehehe.. Meh aku tunjuk korang apa itu Aqua..



Kat atas ni lah aqua.. Biasa je kan tgk air galon ni.. Hee tapi kat sini ada byk jenis, kitorang majoriti kat cni pakai aqua.. Kalau call nak top up saja, bayar Rp4500, kalau mintak galon baru terus kene bayau Rp11000.. Kalau jenama lain aku tak sure.. Tu aqua ada 3 galon melambangkan kami duduk umah ni 3 orang.. Sorang satu.. Hhehe.. Pernah ada crite taw, akak senior terjumpa cacing dlm aqua galon ni.. Heran jugak aku cmne lah galon yg steril ni bole ada cacing tersesat kat dalam.. Tapi aku nak trauma denga crite tu? Non adooo.. Aku dah 2 kali jmpe anak lipas dlm nasi bungkus.. Dah la suapan terakhir tau takk.. Tapi smpi skang aku still beli kat kedai yg sama.. Ada sekali tu, aku jumpa paku dlm nasi bungkus.. Korang ada??? Kah kah kah


Ini lah rupenye bilik kuliah aku hari2 sem 5 ni.. Dulu2 sebelum ni kitorang kuliah kat bangunan lama.. La ni duduk bangunan baru tapi tak bes ar.. Sebab ape?? Ermmm ermmm malas ar nak cite. Intinya kat sini, kampus aku sedang2 saja okeh.. Tengok krusi kitorang.. Tak tau ar zmn bile punye teknologi.. Eh terkutuk pulak. Haha Tapi aku bersyukur sesangat dapat belajar, menuntut ilmu..


Ni bukan selipar aku, selipar membe aku.. Kaki aku kecik sket.. Tapi gambau ni tade motif. Hiasan semata-mata.. Boleh? Har har har Jangan marah, nti cepat tua uollzzz..


Tulisan diletakkan di bagian hidung sbb nak tutup hidung aku yg xmancung tuh. Wakakakaa Nak buat mcm mana kan.. Nama nak dapat hidung mancung mcm Hrithik Roshan tu takde le kan.. Hidung peset ni jelah yg termaktub dlm buku gene aku.. Jadi le kan.. *gaya makcik2*


Nafsu aku sgt melonjak-lonjak okeh nak mkn cheese tart.. Tolong tolonggggg!!!

11 comments:

nazrul ashraff said...

haha..makanan yang menakutkan..

Nina Juliana said...

mmg sedapkan.. mcm akak tak kisah ape pun kalo ada cheese mmg gemor.. apa yg pasti makan tetap no 1.. hik hik hik..

Si DauN CeRi said...

@nazrul ashraff; scary an an? tu aa nasib baik perut ni kental.. dan luckily tak tertelan paku tu.. ish3 nauzubillah..

@nina juliana; yeah.. kte sokong akak ketat2.. makan itu penting.. hehe

Azie Azra said...

haha.kat sini ade ke ?alamatnye tggu cuti nnti k ! :)

Si DauN CeRi said...

@azie azra; entah ar kat cni ade ke x.. wuwuwuuu nak sesangat. tp setakat ni xpnah jmpe ag kat sini..sob3

sissyira said...

salam

sebelah lagi mana selipar tu ?

Si DauN CeRi said...

@sis syira; wsalam.. sebelah lagi kat kaki tuan punya selipar.. heheh

ASaDa RyutaRo said...

dahsyat giler jumpa anak lipas, paku dalam makanan. tawakkal je lah.. adeh!

pernah gak kena kat diri sendiri. lipas dalam gelas teh tarik. dah nak habis air diminum!

Si DauN CeRi said...

@asada ryutaro; dasyat an? tu la.. tp yg time terjumpa paku tu baru je bbrp suap taw.. sedih gile time tu.. dah la jauh berjalan nak beli nasi sbb time tu byk kedai tutup.. tp kan, kalau lipas dlm teh tu mcm sengaja dibuat2 je.. tak ke?

bidadarihijau said...

meh nak post dr malaysia neh...ahaha..

eh geli kot jumpa lipas la ape sume tu....waaaaaaaaa...xfobia ke eh?

Si DauN CeRi said...

@bidadari hijau; wuwuwuuuu ni nak nangesh ni aaa... sedap gile kowt ade satu acik ni jual cheese tart kat arjuna putrajaya uw... nak2.. hehe geli la jugak tapi bila lapau an nak bt cmne.. nti nak mkn ape.. *sede laju2*