Wednesday, January 19, 2011

Maggi kurang MSG kurang sedap.

Salam...


Amboi amboiii... bukan main ligat update belog ye cik ceri? Hehehe..Sementara bole nak curi masa bersantai ni an.. Nak main MUKABUKU, ai mana ada MUKABUKU..wuwuwuuu Takpe ar org nak kata aku sakai ke xde life ke kolot ke x up to date ke skema ke what so ever pon la kan.. Dah ini lah hakikatnye, terima aje lah ea.. *haakkkkhhhtuihhhh*


Sapa la yg xsuka mkn megi kan kan?? Sapa yg xsuka mkn megi tu memanglah sgt bagus, menjaga kesihatan dgn baik sekali ye.. Kalah ai.. Sebenarnye, YB (ayah aku) mana kasi aku mkn megi ni.. Tapi bila kitorang adik-beradik dah besau ni, die pon dah xkuasa nak bebel.. Kadang2, tgk aku msk megi kat dapur, die pulak suggest suh masuk telur sebijik.. Baru sedap katanya.. Hehehe


Aku google perisa ayam tak jumpe la pulak..
Maggi yg tastylite ni katenye kurang MSG.. Hari tu sebelum balik sini aku beli la sepaket.. Ingatkan megi ape rupenye perisa sama cuma die tastylite lah.. Tadi aku mkn, rasa dia tawar ghebeh (org Melaka mesti tau tawau ghebeh an?).. Aku rasa patut tambah MSG sendirik je tadi.. Heh~ Tula.. makanan atas dunia ni.. Yg sedap2 tu sume yg byk lemak, yg xde khasiat, byk kolesterol, tinggi gula... Semua tak elok utk tubuh badan kita kan? Makanan yg sehat tu la yg xbrape nak sedap lazat lemak berkrim kan?? Jangan kate korang je rasa mcm tu, aku pon sama.. Tskkkkk~

Wullamak... Dapat pizza abg zan yg kat pasau malam tu dgn f&n sarsaparilla float skang ni.. Alangkah senangnye hati beta.. 

P/s:   Harus sedar diri kerana next week ada suatu pertempuran.. Huahuahuaauuuu

15 comments:

sissyira said...

salam

sebaiknya bila masak manggi, air asal tu kena tukar dan guna air lain, air yang 1st tu boleh menyebabkan barah...


ni pun ada tokey cina bagitahu....:D

Si DauN CeRi said...

wsalam..

hurm..ade jugak denga mcm tu..kekekkeee trime kasih sissyyira..
lepas ni kene rajin tukau air kalau buat megi.. hurmm....

:)

Cikgu Tie said...

Payah sikit la rasanya nak pantang makan maggi nie...
Dah jadi makanan kegemaran keluarga.huhuhu.....

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

anyway, kalo ada masa silalah ke blog saya..

happy blogging :-)

regards,
BLADE EDGE

Si DauN CeRi said...

@cikgu tie; ye betul tu cegu.. megi ni sy rs mknn kegemaran sy sejak dr dlm perut lagi.. hehhehe

@BLADE EDGE; hurmm.. suke la nick name ni.. hehe i'll check out your link ok, thanks for dropping ur comment here..

Jawahir Madeaming said...

stock maggie dah nak habisss...hohoh

Si DauN CeRi said...

@jawahir madeaming; xpela jawahir..megi sedaap tu pon jadi la ek.. hehe

nelly said...

i like maggi . .

Si DauN CeRi said...

@nelly; me too bebeh..hehe

nelly said...

hehe
=)

h A n Y S said...

biasa lah tu..yg sedap pastinya yg banyak ingredients yg yak elok..
tu pasal skang ramai yg sakit2..
hehee..;D

Si DauN CeRi said...

@hanys; heheh.. aah kan.. tp sy suke mknn yg sedap2 tu.. kekkekeee

Naz said...

maggi? sy x makan T-T

elergik yg bnyak perencah nie..huuu..
tp minat nk mkn...

Si DauN CeRi said...

@naz; woahhh.. tibe2 sy tejumpa org yg xmkn megi.. bagus tu.. hehehe

Si DauN CeRi said...

@naz; woahhh.. tibe2 sy tejumpa org yg xmkn megi.. bagus tu.. hehehe