Wednesday, January 26, 2011

Dix-Hallpike Maneuver~


Google punye google las2 jumpe gak gambau yg clear sket dan sama ngan teknik yg doc bagi time lecture.. Ada yg org2 cerdik pandai dah modified the technique.. so dah xsama ngan yg dlm lecture.. Tapi rasanya yg doc ajau tu la yg standard digunakan dlm negara ni.. Hurrmm.. kalau kat msia cmne pulak ye..

Sapa nak kopi boleh klik dulu gamba lepas tu baru right click.. Sumber dari 
Medscape... Bergadang oii mari kita bergadang.. lalala~ *berdoa supaya diri kekal waras*

14 comments:

nelly said...

wah ..nice info .

Si DauN CeRi said...

@nelly; gudmorning... =)

qishie said...

qish baru habis block tht. aritu tak sempat nak belasah kawan2 guna teknik ni..haha.. :P

aleen aiden said...

erk,xtau nak komen ape.tp kene komen jugak sbb alin sker komen blog org.hu3

nora said...

tetiba ter blur la pulak

hape ni?


Cinta kat Salah Orang??

Si DauN CeRi said...

@qish; wahhh.. qish da smpi tht dah ke???? nampaknye qish masuk klinikal dulu lah drpd kte.. hehe

@aleen aiden; hehehhe.. baik la alin ni.. maceh2...

@nora; pemeriksaan neurologis utk org yg ada masalah vertigo.. hehehe

qishie said...

eh..rasanya kita masuk sekali la.. its just qish punya sistem dia suruh belajar tht dulu..kita sama2 baru nak habis sem 5 kan?

y-A-n-A said...

ini utk pe?? err... ok.. sy memang bengong sebab tak taw.. =.='

Si DauN CeRi said...

@qishie; aah la.. kte bru nak abes sem 5 gak.. oo mknenye kte sama2 la nanti abes kan.. bole la bt gathering ngan rakan2 h2p8 an.. rindu ar korg sume..wuwuwu

@yana; eh.. xbaik ckp gitu.. bnda ni xpenting pon yana, xpayah tau pon tape.. hehhe baik kte g makan burger ramli.. *gulp*

Ain Atika said...

thanks for sharing !!!

Ain Atika said...

thanks for sharing !!!

qishie said...

inshaAllah..harap2 kita grad sesama! nanti kita bukak hospital sama2..
dengan dr tiqa, dr qish, dr pidot, dr jimmy, dr fatin, dr nelly, dr hafiz,dr gigi didi,dr wee jien,dan tak lupa pharmacist terhebat kita --> oja!hee.

waaa..rindu dengan dak2 h2p8. <3 <3

qishie said...

lupa! dr aceng!huhu

Si DauN CeRi said...

@qishie; waaaa... besnye besnye tak saba nak jumpe korang balik.. hah, sebut pasal aceng, teringat hari tu time blaja arab kat ukm ada nampak die.. tp xbrani nak tegur. haha padahal satu praktikum kowt dulu.. xsangka praktikum kte ramai ahli biologi. trime kasih cegu aida.. *tibe2* hehehe

@ain atika; sama2 darling.. :)