Tuesday, January 18, 2011

Yela yelaaa... aku hapdet la niii.. :P

Salam..


Sekali-sekala buat tajuk mintak kene boo apelah salahnye kan?? Kan kan?? *boooooooooooooooo....*
Ye ye aku tau aku suke prasan.. Har har har. Btw, petang ni pulak tibe2 dtg rasa nak menghapdet belog ni.. Bak kata hosmet aku, kalau ade idea terus update..takpon simpan dlm draft ke.. ekekkeeee.. Yo la.. Den hapdet la niha.. Padahal cite dah lama.. Belasah je la eh??


Korang tau x yg aku ni penakut? Tak tau ke?? Ohhh.. Memang la kan, sebab aku bukannye penakut sgt..lalalaaa *ha yg ni statement nak kene boo dgn hosmet pulak.wakakakaaa* Tapi...tapi tapi tapiiii... adela satu hari tu aku teringin benar nak tgk crite seram.. Balik umah je dok haruk satu umah yg aku nak tgk crite seram.. Macam biase la dak2 umah aku kan, mula2 aku kene gelak dulu abis-abisan.. Bila dah abis efek ketawa diorang tu, barula kembali serius kepada topik asal kan.. Kitorang pon berkumpul la sama2 google crite hantu ape yg tgh hot kat bioskop (bioskop tu wayang dlm BI/ Bahasa Indonesia) skang kan.. Tengok trailer sume  siap an.. Bila dah decide... Berangkat lah kami tiga sekawan ke Central Park...

Mula-mula gambau kaki dulu.. Konon2 suprise lah tu.. Suprise lah sgt eh? Setakat kaki aku yg bolat ni ape la yg suprise kan? Lainla kalau tauk gambau kaki Miss World ke ek?? Ek ek? Hahah

Pastu baru gamba muka memasing kan?? Dak dua org ni la hosmet2 aku.. Ada hajat nak kenal ke?? Meh dtg umah amik nombol dulu kay? Die kalau nak kenal pon kene amik nombol mcm nak buat IC tu taw. Ehhhh... jgn xtau, skarang nak beli nasi lemak pon kene amik nombol.. Haaa..nak kene tau tu.. igt main2 ke?? Ni yg mak marah ni!


Lepas tu tauk la gambau poyo drpd belakang pulak kan? Hahahhaaaa.. Baru aku tau rupenye aku poyo uolll.. Heh~ Kat bawah ni pulak gambau lampu2 ajaib yg xbrape nak ajaib.. Kalau nak tes, korang pg la gosok satu2 tgk mana satu yg klua jin.. Kah kah kah. Oke tak lawak.



             
Gembira hati aku dapat kandid gamba Nadiah. Mueheheee.. Korang xnak gelak pon tape, bia aku je gelakkan die.. Har har har.. sori gambau terabur.. aku fade up dah nak susun die.

Cik kak sorang ni mentang2 dah ada ipod...sepanjang perjalanan asik main game aje keje die eh.. Heee.. jgn mara ye awek! Yang aku ni pulak mula nak tunjuk kejakunan yg menebal dlm diri aku ni bila tgk org pegang benda canggih2 ni kan.. Aku tgk hosmet aku ni main game mcm berjoget2 pulak ke kiri ke kanan.. Rupe2nye memang game dlm ipod tu jenis detect pergerakan punye.. Dapat kat aku ni.. memang kompem joget je lebih.. Mainnye tidak. Kompem punye! Jakun kan.. maklum lah.. *hahahahah*

Yeahhh... kitorang tgk crite The Uninvited... Crite horror yg campur hantu dgn psiko. Aku ni memang bajet je berani nak tgk crite hantu.. Kesudahannya, dlm wayang tu,.. aku byk tutup telinga dan bukak spek mata. Sebab apa, sebab bila aku bukak spek, aku xde lah nampak hantu nenek yg hosmet2 aku kata siryes seram tu.. Siap bole tanye lagi "mana mana hantu tu??" dgn keyakinan tahap tinggi. Memang lah kompiden, dah aku tak nampak jelas hantu nenek tu kan? Aku tau korang ada rasa nak kasi aku pelempang. Aku nak yg perisa stroberi je eh. Perisa lain aku xnak. Boleh? Heh2~ 

Hadoiiii... Aku pon kadang2 tak paham dgn diri sendiri. Tak tau la ape motif aku tangkap gambau kat atas ni. Mungkin nak tunjuk cara aku nak mengurangkan rasa sejuk di kaki dgn menyentilkan kaki di antara kerusi hadapan kowt... Tu takde org, cube kalau ada org kat seat depan.. Silap2 aku yg dapat kaki kan??

Oh tolong maapkan aku yg kurang betul di saat ini.. Hehehe

P/s:   Alhamdulillah... :)

12 comments:

iqiesses said...

nombol??? typo atau saje2. btw. chumell la ousemates awak. lalala

Azie Azra said...

nadiah tgk wyg ?bpe juta kna byr cukai kt nadiah sbb ltk pic dia.haha

Si DauN CeRi said...

wullamakk aiii... awek mana yg komen fes ni?? kekkekeeee

comel ek?? dtg aa umah amik nombol.

nombol itu tidak ditypokan. heh~

tq komen..lalalaaa

maju jaya lah kite semua esok eh..cek2 cekidaut~

Ujang9897 said...

berjalan sakan ek..hehe

Si DauN CeRi said...

@azie; ngeeeee...alamak. ade kene bayau cukai ke kat die?? heee bt2 tatau aje la..

@ujang9897; sakan la jugak.. asalkan x sakai sudah.. :D

zacky ~786~ said...

best ke cter tu ?? huhuuu

Si DauN CeRi said...

@zacky786; tak bes. tak payah tgk. huahuahuaaaa

sissyira said...

salam

bersuka ria nampak.hehhe

Mainur Hasnah said...

hahha ni sengal nama nya..
pic motif sangat2..huhu..
tapi apa motif pun enggak pasti..
smart pemandangan nya

Si DauN CeRi said...

@sissyira; wsalam.. wuwuwuuu.. malu la ai org tau ai bersuka ria.. *menyorokkan muka di balik langsir ropol2*

@mainur hasnah; ihik ihik.. tu la cik mainur.. knape lah diri ini menjadi sengal.. ish2 smart ke? heeehe maceh2..

mEiZ SHA said...

hehehhe
comel laa yang kamu tulis camnie...kite nak tgk khurafat laa..takot2 berani gak nie..heheheh

Si DauN CeRi said...

@meiz sha; heeee... khurafat tu crite hantu ke??? hurmmm.. kene pk 3 4 kali dulu la nak tgk.. kui3