Sunday, January 2, 2011

Malam terakhir sebelum habis cuti..

Malam ni lah malam terakhir aku boleh tgk ibu, ayah, dan adik aku tido puas-puas sebelum balik Indo. Lepas ni, kalau panjang umur aku, bulan 2 baru balik umah lagi. Sedih? Sangat. Tiap kali balik mesti mcm ni.


Malam ni lah malam terakhir utk aku borak2 xhengat dgn ibu aku.. sebelum hy dpt buat cmni melalui telefon sahaja sementara nak tggu bulan 2.


Malam ni lah malam terakhir aku boleh sakat adik bongsu aku sampai die jd blurr.. sebelum aku hy dapat kirim salam kat die je tru ibu/ayah  sementara nak tggu bulan 2.


Malam ni lah malam terakhir aku boleh dengau ayah menyanyi lagu yg aku tak paham butir baitnya sebelum aku xdapat lg dengau secara live sementara nak tggu bulan 2.


Malam ni lah aku akan tenung segenap penjuru rumah sepuas-puasnya sebelum aku tinggalkannya sampai bulan 2.


Malam ni lah kalau aku nak maraton movie tanpa iklan dekat astro dgn subtitle yg perfect sebelum aku hy dpt tgk dvd yg dijual sekeping Rp5000, tp gambau die buat aku hilang sabau dan subtitle die kalo org tu kata "u go to hell" maka tertulis "kamu pergi ke neraka", dah lah ayat tunggang terbalik. Boleh saja kalau nak tgk tanpa subtitle, tapi aku lebih suka ade subtitle, jd pemahaman aku lebih terjamin betul. Miahahahaha..


Dan yg paling penting sekali, malam ni aku kene kemas beg. Huwaaaaa. Boleh tak tamo balik sana???


Kepada adik2 yg nak naik sekolah esok tu..tamo nangis2 ya..muehehe Tadi tgk kat tv3 dak2 darjah 1 tu ade yg nangis2 kat ayah die.. Alolololoooo manjanye eh? Kalau aku dulu yg buat mcm tu, mmg kene lepuk lah jawabnye.. Adeyhh.. Memang dulu kecik2 aku selalu kene pukul.. In fact, aku lah yg paling selalu kene pukul antara adik-beradik aku yg lain. Sebab nakal..biase lah kan..


Lepas ni, aku agak slow down sket kowt update sbb I pon nak naik sekolah ni uolll..heh~


Goodnight, buhbye, take care, jgn lupe atau skip makan, jgn makan fast food tiap2 hari, minum air masak secukupnya, dan assalamualaikum...


P/s:   Doakan aku selamat sampai ya kawan2..amin..

4 comments:

DuniakuAbstrak said...

besa la starting je mesti Liat2..hehe

Si DauN CeRi said...

@duniakuAbstrak; wuwuwuwwww itu la pasal. blom pape da homsik siap2..

Mr. Swift said...

Hye singgah sini dan polo anda!
Nanti free jemput lah ke blog saya pula.
Ohh btw cantik blog!
and Happy New Year!

Psst : Atuk Dan Nenek 90 Tahun Main Piano Sweet Rock Sungguh!

Si DauN CeRi said...

@mr swift; wow! org rumah taylor swift dtg blog saye. make kite adalah ipar duai ye.muehehe i'll check out ur link yea. thank u! happy new year!!