Tuesday, January 25, 2011

Apa ade hal??

Sejak berblog ni lah aku baru mengerti erti anonymous.. Kah kah kah Eh uol jgn salah sangka pulak ye.. ini entri bukan pasal belog aku ye.. Setakat ni alhamdulillah xde lagi drama2 oleh acik2 anon kat belog aku yg sememeh niha.. Ye la belog sememeh mana la acik anon nak mai kan kan.. Haha. Aku xmintak hokeyy.. Jgn salah paham~

Bukan apa, byk jugak belog yg diserang acik2 anon yg mostly nak condemn blogger.. Betul tak betul tak? Aku heran lah ngan acik2 anon ni sume.. Knape nak condemn org yg kau tak kenal kan? Dah la sebagai acik anon.. Kalau betul nak kasi nasihat ke nak perbetulkan ape yg salah ke, kasi le alamat ke nombol telepon ke email ke ym ke fesbuk ke kan.. Kan lebih baik kalau kau tegur personally kan kan? Takde lah memalukan org tu.. Tapi kan, setakat nak condemn ke nak kasi down semangat blogger sbg acik anon ni ape ade hal kan?? Betul tak kawan2 blogger ai sume?? Aku rasa blogger2 skang ni sume blogger tegar.. 

Aku rasa, drpd bt keje mengkondem org yg kite tak kenal mcm tu, baik kite pg tolong mak cuci pinggan ke, sapu tahi ayam kat luar umah ke, tolong ayah basuh kete ke.. Tolong abg encem jual burger ke.. Buatla keje2 berfaedah sket.. an2? Kalau dah rasa malas sgt nak wat keje2, pg lah tidur.. Tidur pon lagi berfaedah drpd pg kondem org yg kau tak kenal. Sebagai acik anon pulak tu.. Wuwuwuuu ni yg ai nak tacing ni aaaa..

11 comments:

nelly said...

haha .
setju . . .
banyak kerja berfaedah belum siap .
hehehe

y-A-n-A said...

huhu.. syukur tak pernah kena dgn anon.. kalau ada anon singgah pun harap nye yg baik hati lah.. :))

Si DauN CeRi said...

@nelly; hehe.. aah kan, baik kte buat keje..

@yana; hehe.. tu lah.. hopefully xde lah kejadian2 pelik2 ni kan.. amin.. :D

nora said...

tak penah kne condem lagi, takmo punn


Alaa...nak cute ckit pun tak leh

Si DauN CeRi said...

@nora; hehe.. yeah.. mintak jauh~

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Asam garam dunia blog...hidup andai manis sentiasa tak enak juga..sesekala kene merasa pahit masin payau sume..baru havoc sikit kan..hihiih..

Mybe pioneer blogger kene remove 'anonymous' tu..sape nk komen sume kene tinggalkan id..baru tau cmne..

Si DauN CeRi said...

@sufeenan; tu la kan.. pelik2 je manusia ni.. ngan org yg tak kenal pon nak emo hentam2 sana sini.. rilek sudah la kan.. hehehe

tapi betul la akak cakap, idup ni sesekali mestila ade pahit2 pedau die kan.. baru la kalerful.. hihi

nazrul ashraff said...

hee..so far tak pernah kena lagi..

Si DauN CeRi said...

@nazrul ashraff; alhamdulillah.. :) happy blogging ye..

sissyira said...

salam

dia bosan kot..huhu

Si DauN CeRi said...

@sis syira; wsalam.. ish3.. dasyat kebosanan die eh.. :D