Monday, January 10, 2011

Back to December~ [mari mari meronggeng]

Salam aleik...


Entah knape kan, walaupon skang dah 10 hari masuk bulan Januari tahun baru ni, aku ada rasa belum puas berada dalam tahun 2010. Especially bulan Disember itu hari..


Jom kita practice gitar sama2 nak? Memula pg amik gitar masing2 dan tuning. Dah siap tuning? Okeh, skang pg tidoq. Heh~



Errrr...cara strumming? Ekau donga yo lah lagu tu elok2..pastu bantai yo sesuko ati kau. Hehe Takde lah, kat utube pon banyak org buat cover lagu ni, tak pon search je "Back to December Taylor Swift guitar tutorial".. Wuwuwuuuu...aku xpandai mana pon taw, budak baru2 blajau je.. Tapi lagu Taylor Swift banyak pakai open chords, basic chords je kan.. Betul tak betul tak? Sangat sesuai utk beginners mcm aku uolll... 

Dah jom memekak!

4 comments:

zacky ~786~ said...

waaahh men gitar gak erkk .. hehee smelaa kita.. emm sy mybe dlm planning nk amik klas gitar kot.. huhu.. insyaALLAH .. mudah2 han la kn.. :D

Si DauN CeRi said...

@zacky; heeee..besnye dpt g klas gitar! sy cam xde can je nak g klas n blaja betul2.. huhu all da best ya! :D

Sham said...

salam kenal...pe benda yang tak puas hati kat december nie?

Si DauN CeRi said...

@sham; salam kenal.. tak puas hati sebab taknak rasa tua mungkin? heh~