Saturday, January 15, 2011

Niat di hati nak belajar, tapi dlm pale otak asik nak bersuka-ria je.. Argghhh! Sebal banget gua!

Salam sejahtera kepada semua..


Wuwuwuuuu... Aku kene baca buku. Buku kene baca. Bacalah buku itu. Itu buku untuk dibaca. Bacalah buku-buku. Jangan buku membaca kita. Membaca amalan mulia. Yeah! Pernah tak anda rasa mcm yg aku rasa nih? Dalam hati berkobar-kobar nak baca buku tp dlm pale otak asik nak main-main je? Takde ke?? Kalau takde, maknanye aku mungkin menghidap masalah jiwa sbb hati dgn pale otak xseiring sejalan.. *Seiring dan sejalan. Seindah bunga di tamannn.. Sapa pandai sambung la*


Ayuhh cepatan mas.. kita mau jd juara lumba bawa buku!!!
Kalau korang semua ada masalah mcm aku ni, korang buat ape eh? Hahahaaa.. Aku teringat pernah ada satu masa tu nak exam taw, masalah mcm ni timbul la time tu. Aku cuba punye cuba punye cuba an..boleh la tahan 30 minit, nanti lepas tu dah restless balik. Las2..aku duduk menjelepukkan diri atas lantai dan termenung selama 1 jam (kalau xsilap la). Aku xtau apa yg aku fikir tp aku duduk je mcm tu xbuat pape. Perghhh..terasa agak loser eh?? Muahahahaaaa.. Hishh.. uol jgn jadi mcm ai taw.. Ai pon nak berubah ni.. Ish3

Aku rindu nak blaja Add Math..wuwuwuuu nape acik google ni tak letak gamba buku Add Math?!
Bila amik jurusan yg xmelibatkan ilmu hisab ni, sekali-sekala mmg terkenang2 jugak la masa blaja ilmu hisab dulu2.. Seronok dan puas sgt kalau dpt jawab soalan kan? Aku minat blaja matematik.. Masa kat matrik dulu, aku siap apply utk jadi lecturer math, yg program luar negara bawah Kementerian Pelajaran Malaysia tu kan.. Siapa pernah duk matrik mesti tau ni *wink* Syarat die, subjek yg kite apply tu kene dpt A pd kedua-dua semester.. Aku cukup syarat pd semester pertama, tp semester kedua aku xdpt A lagi jadi aku dah xlayak utk meloloskan diri ke negara bersalji utk sambung blaja matematik lagi.. Wuwuwuwuuu Tu sebabnye, aku rasa, mungkin rezeki aku takde dlm bidang matematik..walaupun aku minat blaja matematik.. Well, xsemua yg kite nak kite akan dapat kan kawan2ku sayang??

Takpelah... Usah dikenang barang yg hilang..patah tumbuh hilang berganti.. Untung anak lelaki cari-carikan, untung anak perempuan nanti-nantikan.. Lagipun, kalau tidak dipecahkan ruyung, mana kan dapat sagunya? Betul tak kak Senah? *Mana pulak dtg kak Senah ye Milah?* Eh. Lain mcm je pulak peribahasa ketiga tu eh? Udah-udah le berperibahasa. Pakkal le aku ni xjadi cegu BM kalau tak, xpasal-pasal jadi serangga perosak bahasa ibunda karang ye.. Ish3 Nasib baik nijam ada Ridsect la Baygon la Febreze la..etc3

Akuuuu org kecil...engkauuu org besar...Kau ibarat gajah.. Ku hanya semut merah... lalalalaaaaa



P/s:  Sori la entri ai ke laut je hr ni.. Teringin nak makan siakap stim. Fuhhhh sedapnye nak..!!

14 comments:

zacky ~786~ said...

sebal tu ape ?? beball erkk?? huhuuu ... stdy laa di kauu.. slagi leh stdy.. ekekee...

truskn usaha.. majulah anda utk mse depan.. yeah !

Si DauN CeRi said...

yeah!!! semangat2 yukk..

majulah pertanian utk negara.. yeeehaaaaa

nazrul ashraff said...

adui..baru pas abiz spm..tp rse rnd gila kat skola..jajajaja

Si DauN CeRi said...

rndu skola ke rndu org kat skola tu..ekekekeee

lama2 sok ok le tu..tp kdg2 sure terngiang2 jugak kan.. :)

Si DauN CeRi said...

rndu skola ke rndu org kat skola tu..ekekekeee

lama2 sok ok le tu..tp kdg2 sure terngiang2 jugak kan.. :)

HaNa HoNeY said...

ahaha
same le kite
aply gak math tuh
p sem 2 hancus je

Si DauN CeRi said...

tu la kan cik hana, sem 2 py math dulu susah gile.. ada org kate, soklan sem 2 tu bukan level kite punye calculus..wuwuwuuu

sudirman said...

rajinlah membaca yer....anda komen entri saya so saya balas..hehehhehe

Ujang9897 said...

aku rase sebal bila tak phm mksud sebal..hahahah

ala dh mls enjoy jer...hahaha

Si DauN CeRi said...

@sudirman; hai cegu man!!! trime kasih ye komen entri sy yg melalut2 ni..hahaha

@ujang9897; ermmm..sebal tu mcm kesal la..mcm rs upset kowt lebe kurang..hehe tu pasal la dok enjoy je manjang niha.. ish3

Anonymous said...

awk contohilah sy nie, sy kuat membaca, sy sgt2 rajin membaca,hari2 sy membaca,= MUKA BUKU..hehehe

Si DauN CeRi said...

@anon; wahhh.. rajin betul awk membaca ye, smpi muka pun dah mcm buku..ekekkekekeeee

dinsblog said...

belajar rajin2 dik...esok boleh jadi org yg hebat2.

Si DauN CeRi said...

@dinsblog; mekaceh banyak2.. inshaAllah.. :)