Monday, January 24, 2011

Gendang-gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati!

Assalamualaikum..

Malam ni td ai makan kueh.. Kueh tiaw goreng. Tambah telur mata sapi setengah matang (aaa teka teka jgn tak teka apekah itu hehe).. Persoalan besau bermain-main di pale hotak aku ni adakah aku akn keseorangan di rumah malam ini.. Oh tidakkk...~ Nadiah pg makan besau kat Hanamasa dgn dak2 umah 9 orang.. Diorang ajak aku ngan Nadiah sbnanye, tapi aku malas nak ikut sbb aku xbrape minat la mkn style camtu.. Makan daging2 ayam2 celup2 pas2 goreng sendiri, pastu ada steam boat skali.. Dikarenakan aku tak brape nak minat, aku pon order mas dorongan aje lah.. Yg penting dapat makan.. Alhamdulillah..

Balqis pulak nak pegi lepak kat umah membe2 die sebelah umah 9 tu, nak maraton movie katanya.. Ye ar.. kitorang baru abis xm Neuroscience tadi.. Fullamakk aii soalan die..bukan setakat mencabar minda, habis semua emosi, musculus gluteus, musculus trapezius, musculus sternocleidomastoideus, otot2 di muka..dan banyak lagi yg dicabarnya.. Kenapa otot2 di muka?? Ye lah.. berkerut-kerut baca soklan an.. muka ketat je lenguh tau dak? Dah la aku ni kalau kerut2 dahi lama2 jadi pening kepala.. Wuwuwuu Nasib baik doc kat depan buat lawak tadi.. "Siapa yg cacat soalnya angkat tangan ya, yang tinggi ya.." Bila tade org angkat tgn, die pon ulang lagi "Siapa yg cacat tunjuk tangan yg tinggi ya.." Kah kah kah.. Maka terburai lah gelak tawa bang 4 5 harakat dlm exam hall tu.. Lega sket otot2 muka aku..

Malam ni nak blogwalking la sambil2 cari bahan nak buat esaimen PBL.. Blok Neuroscience ni aku dapat kes Vertigo.. Pasal rasa pusing berputar.. Heee Aku sbnarnya risau tau tak sebab masalah bahasa ni.. Aku kat sini blaja bahasa Indonesia, balik tanah air terchenta sok guna english.. Tak tau ar cmne nanti.. Medical terms kat sini pakai Latin pulak.. Hurrmm..

Bosan kan entri ni? Aku pon ngantuk baca.. Huarrghhhhh!!!

7 comments:

Jawahir Madeaming said...

kasus vertigo..
sama lah..hehe

dah dapt bahan boleh la share2... :)

Si DauN CeRi said...

@jawahir; yeke? haaa.. bole2 tade hal~ heheh

nazrul ashraff said...

haha..berbelit lidah nk sebut perkataan plik2..

sissyira said...

salam...

buat x-siment tu bagi siap tau ;)



Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

Si DauN CeRi said...

@nazrul ashraff; huahuaaa.. berbelit..memang berbelit..

@sis syira; wsalam..trime kasih.. dah komen dah entri sis yg tu.. saba je la hai~

aleen aiden said...

eh,bari abes exam?mid term ke apekah?

Si DauN CeRi said...

@alee aiden; exam blok..hehe kami pakai sistem blok.. xde xm final sem pon.. :)